Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veronica Maggios succé – fullsatt på Grönan igen

Veronica Maggio under tisdagsspelningen.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Det fanns ett stort intresse för att titta på Maggio även under onsdagskvällen.Foto: Elin Slättberg
Veronica Maggio tackar sin publik.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Ingen har fått köerna utanför Grönans entré att ringla lika långa som Veronica Maggio på senare tid.

Den albumaktuella 38-åringen tar nu över den stora scenen vid sammanlagt tre tillfällen.

Den andra konserten hålls under onsdagskvällen – och många var sugna på att sjunga ikapp till ”Sergels torg”, ”Välkommen in”, och ”Jag kommer”.

Veronica Maggio beger sig i sommar ut på en stor turné – och under den här veckan ska hon genomföra tre stycken spelningar på Gröna Lund i Stockholm. Det rör sig om en stor produktion, med stråkkvartett – och det kommer också att vara olika låtlistor under varje kväll.

Den 38-årige artisten är ett populärt namn, och få artister har fått köerna utanför Grönans entré att ringla lika långa som Veronica Maggio lyckats med på senare år. Och även under onsdagskvällen var det fullt med folk vid scenområdet.

”Folklig som få – utan att kompromissa”

Expressens musikrecensent Anders Nunstedt gav den första spelningen tre getingar i betyg – och han menar att det är svårt att sitta still när små popdelikatesser som ”Välkommen in”, ”Mitt hjärta blöder” och ”Jag lovar” gör så att publikhavet kokar.

”Fem album in i karriären, med ett sjätte bakom hörnet, är Veronica Maggio folklig som få – utan att kompromissa med sitt uttryck”, skriver Anders Nunstedt.

Veronica Maggio berättade också i veckan att hon var nere i en djup svacka efter lanseringen av förra skivan. Av en slump började hon dock skriva låtar med Joakim Berg – och då vände allt. 

– Jag kan inte säga nog med positiva saker om Jocke. Han är väldigt ointresserad av att ta över ett projekt och få det att låta som Jocke Berg. Han har inget ego på det sättet. Jag gillar verkligen honom, berättade hon i en intervju med Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.