Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veronica Maggios lärdom – efter kärleksmisstagen

Veronica Maggio är aktuell med ny musik.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Veronica Maggio har nu insett vad hon inte behöver i kärlekslivet.Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Veronica Maggio är en mästare på att skriva poplåtar på temat kärlek.

Nu berättar artisten om inspirationen – och insikten om ”struliga killar”.

– Det har tagit fruktansvärt långt tid, pinsamt lång tid, men jag tror att jag har lärt mig nu, säger Veronica Maggio till SVD.

En av Sveriges folkkäraste popstjärnor – Veronica Maggio – släpper inom kort ny musik. 

Och likt tidigare handlar även denna platta om kärlek, brustna hjärtan och allt därtill – ett ämne som Veronica Maggio själv upplevt sin beskärda del av. I synnerhet tendensen att förälskas sig i struliga män.

Men nu, vid 38-års ålder, har stjärnan knäckt koden.

– Jo, tendensen att fastna för struliga killar har man ju haft i många år. Det är nog bara den senaste tiden som jag tagit mig ur det träsket. Det har tagit fruktansvärt långt tid, pinsamt lång tid, men jag tror att jag har lärt mig nu, säger Veronica Maggio till SVD.

Fastän karriären gått som på räls – med fem grammisar och fem kritikerhyllade studioalbum i ryggen – har det stormat privat.

Men det tuffa har också fört goda saker med sig – som inspiration. Till SVD berättar Maggio om varför mycket av hennes musik handlar om just kärlek.

– Det är väl relationer som är värt att skriva om? Jag har alltid önskat att jag hade lite mer av en politisk ådra. Det verkar så kul. Men jag kommer aldrig att bli Bob Dylan, säger Veronica Maggio till tidningen.

Veronica Maggio om kändisskapet: ”Lite psykopatvarning”

Popstjärnan, som varit verksam i tretton år i rampljuset, har tvingats lära sig att balansera privatliv med offentligheten. 

Lösningen för Veronica Maggio har blivit att dra ett tydligt streck mellan det privata, och det offentliga jaget. Men det är också den enda skillnaden, menar artisten, med att gå igenom något tufft som privatperson och offentlig person.

– Ingen skillnad, för misstagen har inte gjorts i offentlighetens ljus. Det enda som är svårt är att man känner sig lite sjuk i huvudet när man går upp på scen samma kväll som man haft ett livsavgörande gräl. Och så ska man gå ut där och vara glad. Det är lite psykopatvarning. Man lär sig att ha två jag – en person på scen och en hemma. Det gör att man kan tappa fotfästet lite, men inget av det sker offentligt, säger Veronica Maggio till SVD.

Expressen har sökt Veronica Maggio som avböjt att kommentera ytterligare.

Ida Wargs och Alexander Pärleros miljonimperium

Så mycket pengar drar entreprenörerna in

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.