Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Veronica Maggios hyllning till Kurt Cobain

Veronica Maggio.Foto: MAGNUS LILJEGREN - STELLA PICTURES / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN
Jocke Berg,Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Kurt Cobain.Foto: MARK TERRILL / AP

Första singeln från Veronica Maggios nya album släpps om två veckor – ”Kurt Cobain”.

Skivan är ett samarbete med Kent-sångaren Joakim Berg.

– Jocke är ju väldigt privat och jag har alltid översatt det till någon slags… kyla, något distanserat. Men när jag träffade honom insåg jag att det där bara är ett sundhetstecken, säger Maggio till DN.

I en källare i Vasastan i Stockholm har Veronica Maggio och sångaren från Kent, Joakim Berg, sedan i september förra året arbetat med hennes sjätte album. 

Anledningen till att första singeln fått titeln ”Kurt Cobain” är att den svenska sångerskan var ett Nirvanafan i tonåren.

Om sångaren, som begick självmord genom att skjuta sig själv med ett hagelgevär vid 27 års ålder 5 april 1994, sjunger hon: ”Första gången jag såg Kurt Cobain/blev det tilt i mig/men vad säger det om en sån som mig/att jag kan göra vad som helst för dig/du kan krossa mig/bara säg förlåt och skriv en sång om mig.

”Cobain står för något mer än musiken”

– Jag vet inte om Nirvana var så viktiga rent musikaliskt för mig. Jag gillade visserligen deras unplugged-skiva väldigt mycket och det var kanske den första skivan jag kände var ”cool nog” att ha framme vem som än kom hem till mig… Den var liksom starten på att börja lyssna på något annat än Whitney Houston och Mariah Carey. Men Cobain står väl för något mer än bara musiken, tänker jag. Hela hans persona och myten kring honom, säger Maggio till DN.

 

 

Båda två på Spotifys topp 5

Både Jocke Berg och Veronica Maggio finns på Spotifys 5-lista som Sveriges allra mest strömmade artister. De övriga är Avicii, Håkan Hellström och Lars Winnerbäck.  

– Jocke är ju väldigt privat och jag har alltid översatt det till någon slags… kyla, något distanserat. Men när jag träffade honom insåg jag att det där bara är ett sundhetstecken – att han har lyckats hålla en massa jobbigt borta och är både en trevlig och glad person, förklarar Maggio för DN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.