"Någon kvinnlig musiker måste våga spela på de största arenorna också", säger Veronica Maggio. Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN"Någon kvinnlig musiker måste våga spela på de största arenorna också", säger Veronica Maggio. Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
"Någon kvinnlig musiker måste våga spela på de största arenorna också", säger Veronica Maggio. Foto: Robin Aron / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
I sommar uppträder artisten för 25 000 personer på Stockholm stadion. Foto: Anna-Karin NilssonI sommar uppträder artisten för 25 000 personer på Stockholm stadion. Foto: Anna-Karin Nilsson
I sommar uppträder artisten för 25 000 personer på Stockholm stadion. Foto: Anna-Karin Nilsson

Veronica Maggio gör exklusiv spelning

Publicerad

Veronica Maggio gör en exklusiv spelning på Stockholms stadion i sommar - för en publik på 25 000 personer.

– Någon kvinnlig musiker måste våga spela på de största arenorna också, säger Veronica Maggio.

Den 6 maj släpps Veronica Maggios femte album, ”Den första är alltid gratis”. I år är det dessutom tio år sedan hon debuterade med sin första singel ”Dumpa mig”. Det firas med ett jättelikt kalas i Stockholm den 13 augusti.

Då intar hon scenen på Stockholms stadion för en publik på 25 000 personer.

– Det känns otroligt mäktigt. Jag är alltid ute efter att utmana mig själv. Tidigare har jag spelat i de stora ishallarna, men det är någonting speciellt med att få spela utomhus i sommarnatten. Det här blir en helt annan folkfestgrej, säger Veronica Maggio.

Sommaren 2014 gästade hon på darriga ben Håkan Hellström då han spelade för 69 439 personer på Ullevi.

– Jag var gråtfärdig och hyperventilerade. Men som tur var sa Håkans gulliga turnéledare till mig: ”Ta det lugnt, så där nervös är Håkan alltid. Men det kan inte bli värre än dåligt”, säger Veronica och fortsätter:

– Jag är förstås orimligt inspirerad av Ullevi-spelningen, det kan vara det sjukaste jag har gjort.

 

LÄS MER: Veronica Maggio spelar in nytt album

 

Hennes egen konsert på Stadion ska bli någonting alldeles speciellt.

Bland annat med ett generöst antal gäster på scen, men vilka vill hon inte avslöja i förhand.

– Men jag har jobbat med väldigt många som både är låtskrivare och artister, ett väldigt bra upplägg inför konserten på Stadion, säger hon.

 

LÄS MER: Veronica Maggios nya kärlek - Klas

 

Veronica Maggio: "Nu tar jag mitt ansvar"

Förutom Hellström-duetten ”Hela huset” finns många kända namn bakom Veronica Maggios låtar. På det nya albumet samarbetar hon med den elektroniska duon Niki and the Dove, Markus Krunegård och indiebandet Colleagues.

Medan Håkan Hellström har sålt ut sommarens konsert på Ullevi två gånger om och Kent skapar biljettkaos till spelningen på Tele 2 Arena, har kvinnliga akter spelat på mer blygsamma arenor.

– Det är för ont om svenska kvinnliga artister på de största arenorna. Men nu tar jag mitt ansvar, säger hon och skrattar.

Biljetterna till Vernoica Maggios spelning släpps 23 mars.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag