Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Verkliga relationen mellan Carina Berg och Luuk

Verkliga relationen mellan Berg och Luuk
Efter 12 år tillsammans gick Kristian Luuk och Carina Berg skilda vägar.
Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES
Foto: LINN HEDESSTRÖM BLAD
Carina och Erik Berg gifte sig i en sagolik ceremoni i december 2018.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN
Carina Berg och Carolina Gynning har podden ”Gynning och Berg” tillsammans.
Foto: EMILY DAHL/SPOTIFY / Pressbild Spotify
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Foto: OLLE SPORRONG
Erik Berg meddelade nyligen att han avslutar sin fotbollskarriär.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
1 / 8

Efter åtta år som gifta sprack Carina Bergs och Kristian Luuks äktenskap. 

De tidigare makarna har sedan dess varit väldigt tysta om uppbrottet – men nu berättar Carina Berg sanningen om relationen med exmaken.

– Jag var väldigt glad över att han bad om det, säger Carina Berg i sin podd ”Gynning och Berg”.

De folkkära programledarna Carina Berg och Kristian Luuk var ett av Sveriges kändaste par. Men efter 12 år tillsammans, varav åtta år som gifta, gick de skilda vägar.

Sedan dess har båda parter varit väldigt tysta om uppbrottet.

Men i podcasten ”Gynning och Berg”, som Carina Berg har med Carolina Gynning, har hon öppnat upp sig om de svåra känslorna efter skilsmässan.

Det var efter att hon hade lämnat exmakarnas gemensamma son Holger, 11, på skolan och kom hem till den egna lägenhet hon bodde i.

– Lägenheten var städad, och allt var klart, och i en liten passage i lägenheten så då bara bröt jag ihop, berättade Carina Berg i podden och fortsatte: 

– Man såg in i den här lägenheten väldigt mycket, då kom jag ihåg att ”jag vill inte dela det här med alla mina grannar”. Så då la jag mig på golvet i den här lilla passagen i lägenheten, så bara grät och grät och grät och grät jag.

Hon poängterade i podden att hon i dag är på en bra plats i livet. 

– Livet efter en skilsmässa kan ju bli himla bra.

Bra relation till varandra

Och just bra verkar relationen mellan Carina Berg och Kristian Luuk vara i dag. 

Efter skilsmässan träffade Carina Berg kärleken på nytt i fotbollsstjärnan Erik Berg och paret gifte sig i ett vintrigt sagolandskap i Vemdalen, i december 2018.

Tillsammans har Carina och Erik Berg sonen Otto, som föddes i mellandagarna 2019 och dottern Juno som föddes i mars i år.

Nu berättar Carina Berg i sin podcast ”Gynning och Berg” om hur exmaken Kristian Luuk finns med även i sonen Holgers syskons liv.

– Jo men jag var på dejt med Erik på morsdag, säger Carina Berg i podden och fortsätter:

– Det var så mysigt för Kristian hade frågat flera gånger om inte han fick låna Otto en stund när Holger var hemma hos honom, alltså mitt stora barn, mitt mellanbarn. Då tyckte Kristian det skulle vara så roligt att hänga med Otto ihop med Holger hemma hos honom. Då inträffade detta på morsdag så då passade vi på att gå på dejt.

Hyllar Luuk: ”Världens bästa exman”

Carina Berg fortsätter med att hylla sin exmake i podden.

– Jag är ju så himla glad över att jag har världens bästa exman. Det måste man ändå säga. Att han vill det själv och att han ber om det själv.

– Mysigt att få se sina egna barn med sina syskon. Annars tappar man ju den sidan. Jag hade tyckt det varit jättemysigt också. Så jag var väldigt glad över att han bad om det. Så då gick jag och Erik och Juno på dejt.

Under våren har Carina Bergs program ”Var fan är storken?” rullat på Kanal 5 och Discovery plus.

I programmet möter Carina Berg par som kämpar med ofrivillig barnlöshet, men även hon och Erik Berg berättar om sin egen gravidkamp.

Efter en lång och kantig väg av flera missfall och IVF-försök fick de till sin första son Otto genom en IVF-behandling.

Carina Berg vill med serien visa att det inte är något att skämmas för – och att det finns hopp. 

När det gäller barn var det Carina Berg som var den pådrivande faktorn i sitt förhållande med kärleken. Hon menar att Erik Berg inte riktigt förstod storheten i det eftersom han inte hade barn sedan tidigare. 

– Nu när du har Otto då kan du förstå min desperation ännu mer, säger Carina Berg till sin make i ”Var fan är storken?”. 

– Jag förstår att du ville att jag skulle uppleva det. Du älskar ju mig så mycket och du vill att jag ska få uppleva en sån sak, svarar han. 

Och Erik Berg verkar verkligen förstå hur barn påverkar en. Han saknar sonen Otto när han inte är där. 

– Jag längtar efter honom när han är på förskolan, säger han i ”Var fan är storken”. 

Efter den branta uppförsbacken med att få till Otto så vaknade Carina Berg en morgon i fjol och kände sig yr. 

Hon tog ett gravidtest som var positivt var det en oväntad och glad nyhet. 

– Erik började tvärgråta på en sekund när jag höll upp testet och han fattade vad det var, har Carina Berg berättat i ”Gynning och Berg”. 

Carina Berg har intervjuat en läkare i ”Var fan är storken?”, som berättade att det var en femprocentig chans för henne att bli gravid spontant.

– Jag är så tacksam och så glad, säger Carina Berg i podden.

Erik Berg lämnade fotbollskarriären

Erik Berg har en framgångsrik fotbollskarriär bakom sig. Totalt kan han räkna upp tre SM-guld på meritlistan. Men nyligen berättade fotbollsstjärnan att han har valt att avsluta sin fotbollskarriär. 

Det är efter en lång kamp med knäproblem Erik Berg tar beslutet att avsluta karriären.

På Djurgårdens hemsida berättar Erik Berg att det har tagit tid att landa i beslutet.

– Det har varit samtal med familj, vänner och lagkamrater och många andra. Jag har gått igenom alla möjliga scenarion egentligen, men det landade nästan hela tiden i att det bästa för mig och för alla runt mig är att jag slutar spela fotboll, säger han till klubbens hemsida.

Margaux Dietz hus brann ner i fjol – nu bygger hon nytt

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.