Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vera Arkelid Jalmeus tvingas lämna ”Idol” efter premiären

Deltagaren berättar om tuffa året.

Den första fredagsfinalen för TV4-programmet ”Idol” är över.

Efter tittarnas dom stod det klart att det blev Vera Arkelid Jalmeus får lämna programmet.

– Jag hade gärna velat visa mer, säger Vera efter resultatet.

Under säsongens första fredagsfinal av ”Idol” var temat ”det här är jag”. Idolerna fick under kvällen berätta vilka de är och hur kärleken till musiken började.

Efter programmet stod det klart att det blev Vera Arkelid Jalmeus som fick lämna programmet, efter tittarnas röster.

– Vad tråkigt. Jag hade gärna velat visa mer, men jag får komma tillbaka på andra scener helt enkelt, sa Vera efter röstningsresultatet.

Under kvällen framfördes låtar som ”Crazy in love”, ”Highway to hell” och ”Don't Start Now”. Juryn delade ut hyllningar till bland annat Sebastian Rydgren, som öppnade kvällen med sin tolkning av ”It's a Sin” av Pet Shop Boys.

– Är det så här vi ska ha det framöver på fredagarna? utbrast Alexander Kronlund i hyllning, efter kvällens första framträdande.

Tårarna under känslosamma kvällen

Det blev också känslosamt under ”Idol”-premiären.

Vera Arkelid Jalmeus, som blev den idol som fick lämna efter kvällens program, berättade om sin svåra tid som sjuk i leukemi, när hon bara var tio år gammal.

– Det blev mer när jag behövde ta hand om känslorna som kom efter. När man inser hur livet ser ut, det var inte alltid lätt. I femte klass satte mamma mig på sånglektioner, då jag hade gått mitt första år med cancerbehandling, som gjorde att jag inte kunde röra mig. Då kom hon på att jag kunde sjunga i stället, för då behöver man inte röra sig, berättade Vera i det förinspelade videoklippet.

Deltagaren Klara Almström blev tårögd och känslosam efter sitt musikframträdande, när hon intervjuades av programledaren Pär Lernström. 

Men det var inte slut där.

”Idol”-deltagaren Julien Kreulen överraskades av sin familj, som rest från Nederländerna för att stötta sin son. Tidigare har de bara varit med genom videolänk – så även den här gången, men bara till en början. 

Mitt i videosamtalet delades den stora tv-skärmen i två delar och Juliens föräldrar dök upp – någonting som fick ”Idol”-deltagaren att fälla tårar i chock.

Lernströms överraskning i direktsändning – tror knappt sina ögon

Rörande återföreningen på scen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.