Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vendela Kirsebom ny programledare för "Top Model"

Vendela Kirsebom skrev kontrakt med modellagenturen Mikas som 13-åring. Nu ska hon leda "Top Model".
Foto: Gisela Svedberg

Vendela Kirsebom Thommessen, 40, blir ny programledare för modellsåpan "Top Model". 

Hon tar över efter Malin Persson. 

- Det känns jättebra. Det är jättekul, säger Vendela till Expressen.se.

Tvåbarnsmamman och forna supermodellen Vendela Kirsebom Thommessen är på plats i Sverige för att spela in den första avsnittet av TV3:s program ”Top Model”. Under lördagen ska hon träffa 35 tjejer. 12 av dem går vidare till nästa avsnitt. 

 - Det känns jättebra. Det är jättekul, säger Vendela till Expressen.se.

 I fjol ledde modellen Malin Persson programmet. Då gick det riktigt bra för Sverige och Freja Kjellberg korades till vinnare av ”Top Model” medan Danmark och Norge fick nöja sig med en andra- och tredjeplats. Mini Andén är en annan svensk toppmodell som lett programmet. Nu är det alltså Vendelas tur.

Modellade som 13-åring

 Vendela har en norsk mamma och en turkisk pappa men är född i Stockholm. Och visst har hon erfarenhet av modellvärlden. Vid 13 års ålder skrev Kirsebom kontrakt med modellagenturen Mikas och sedan fortsatte karriären spikrakt uppåt. För elva år sedan gifte sig Vendela med politikern Olaf Thommessen och paret har två döttrar.

 Det första programmet sänds i mitten av september.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.