Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Veckans brott” stoppas mitt i säsongen: ”Tråkigt”

Bakom kulisserna för ”Veckans brott”
”Veckans brott” stoppar säsongen då personal behövs på nyheterna.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Camilla Kvartoft kommer synas mer på Agenda i stället.
”Vi kommer naturligtvis fortsätta att hålla koll på vår stora nyhet här, om hur det ska gå med Palme-utredningen. Så vi kommer följa krimfrågor fast i nyheterna i stället framöver”, säger Camilla Kvarftoft samtidigt.Foto: JANNE DANIELSSON / SVT

”Veckans brott” stoppar säsongen redan nu – på grund av coronaviruset.

Det bekräftar programledaren Camilla Kvartoft.

– Vi måste hjälpa till på nyheterna helt enkelt.

”Veckan brott” har fyra avsnitt kvar av säsongen, men tisdagens program blir det sista, något som Aftonbladet var först med att rapportera.

Anledningen är att den intensiva nyhetsbevakningen av covid-19:s spridning gör att SVT behöver få in mer personal till nyheterna.

– Det är ju väldigt tråkigt men förståeligt. Det är väl helt enkelt så att vi har väldigt många skickliga nyhetsreportrar som kan jobba på nyheterna, och jag kommer jobba på Agenda. Så vi får gå in och förstärka i det här läget för nyheterna sänder ju så mycket extra. Det behövs personal där helt enkelt, säger Camilla Kvartoft när Expressen talar med henne. 

 

Förkortar säsongen med tre veckor

SVT:s pressansvarige Camilla Hagert bekräftar också programstoppet för Aftonbladet.

– Avsnitt nummer nio blir det sista för säsongen. Det blir tre veckors kortare säsong,

”Veckans brott” väntas vara tillbaka till hösten med en ny säsong. Samtidigt lovar Camilla Kvartoft att man fortfarande kommer bevaka kriminalfall.

– Vi kommer naturligtvis fortsätta att hålla koll på vår stora nyhet här, om hur det ska gå med Palme-utredningen. Så vi kommer följa krimfrågor fast i nyheterna i stället framöver.

”Veckans brott” programleds av Camilla Kvartoft som har med sig advokaten Johanna Björkman, polisen Nadim Ghazale och kriminologen Christoffer Carlsson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.