Varnar för nya Tiktok- utmaningen: ”Oroad”

Influencern Danae Mercer vill nu varna för den senaste trenden på Tiktok – där unga knyter sina hörlurssladdar runt midjan för att visa hur smala de är.
Foto: Instagram
Influencern Danae Mercer vill nu varna för den senaste trenden på Tiktok – där unga knyter sina hörlurssladdar runt midjan för att visa hur smala de är.
Foto: Instagram

Influencern Danae Mercer, 33, varnar för senaste utmaningen bland unga på Tiktok – att knyta hörlurssladdarna runt midjan flera varv för att visa hur smal man är.

Mercer, som bor i Dubai och har mer än två miljoner följare på Instagram, säger att hon är ”mycket oroad” över trenden.

– När jag ser åttaåringar prata om sina dieter och 13-åringar som delar sina BMI, då måste jag höja min röst, säger hon i ett inlägg på Instagram.

Hörlursutmaningen blev populär på den kinesiska sociala medieplattformen Weiboi redan i februari förra året, men har nu blivit viral även på Tiktok, enligt Daily Mail. Influencern Danae Mercer har delat en video på sin Instagram där hon uppmärksammar hur en tjej i en kort top och leggings knyter hörlurssladdarna två varv runt sin midja innan hon slår knut. Mercer skriver att hon är mycket orolig för den här nya trenden.

– När jag ser åttaåringar prata om sina dieter och 13-åringar som delar sina BMI och små barn knyter Iphone-sladdar runt midjan för att kontrollera hur smala de är, då kan jag inte vara tyst.

https://www.instagram.com/p/CK1RIKSJy6e/?hidecaption=true

Mercer vill att Tiktok ska vara en ”glad plats, en säker plats i en värld som är tung”, och skriver att hon nu är trött. 

– Som en överlevande av ätstörningar är jag så orolig. 

Många av Danaes följare reagerade på inlägget. En skriver: ”Omg detta är så läskigt!”

En annan skriver: ”Detta är hemskt”, medan en tredje tillägger: ”Jag är så äcklad!”

Medicinska experter har tidigare varnat för de så kallade kvävningsutmaningar som har florerat på sociala medier. 

I Italien ska en flicka ha dött efter att ha deltagit i en uppmärksammad ”kvävningsutmaning”. Och i höstas uppmärksammades ett liknande fall i USA då en 15-årig flicka dog efter den virala Tiktok-utmaning  ”Benadryl challenge”. Utmaningen gick ut på att ta så pass många Bendadryl-tabletter, vilket är antihistamin som tas vid allergiska reaktioner, att man börjar hallucinera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.