Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varnar för nya Tiktok- utmaningen: ”Oroad”

Influencern Danae Mercer vill nu varna för den senaste trenden på Tiktok – där unga knyter sina hörlurssladdar runt midjan för att visa hur smala de är.
Foto: Instagram
Influencern Danae Mercer vill nu varna för den senaste trenden på Tiktok – där unga knyter sina hörlurssladdar runt midjan för att visa hur smala de är.
Foto: Instagram

Influencern Danae Mercer, 33, varnar för senaste utmaningen bland unga på Tiktok – att knyta hörlurssladdarna runt midjan flera varv för att visa hur smal man är.

Mercer, som bor i Dubai och har mer än två miljoner följare på Instagram, säger att hon är ”mycket oroad” över trenden.

– När jag ser åttaåringar prata om sina dieter och 13-åringar som delar sina BMI, då måste jag höja min röst, säger hon i ett inlägg på Instagram.

Hörlursutmaningen blev populär på den kinesiska sociala medieplattformen Weiboi redan i februari förra året, men har nu blivit viral även på Tiktok, enligt Daily Mail. Influencern Danae Mercer har delat en video på sin Instagram där hon uppmärksammar hur en tjej i en kort top och leggings knyter hörlurssladdarna två varv runt sin midja innan hon slår knut. Mercer skriver att hon är mycket orolig för den här nya trenden.

– När jag ser åttaåringar prata om sina dieter och 13-åringar som delar sina BMI och små barn knyter Iphone-sladdar runt midjan för att kontrollera hur smala de är, då kan jag inte vara tyst.

https://www.instagram.com/p/CK1RIKSJy6e/?hidecaption=true

Mercer vill att Tiktok ska vara en ”glad plats, en säker plats i en värld som är tung”, och skriver att hon nu är trött. 

– Som en överlevande av ätstörningar är jag så orolig. 

Många av Danaes följare reagerade på inlägget. En skriver: ”Omg detta är så läskigt!”

En annan skriver: ”Detta är hemskt”, medan en tredje tillägger: ”Jag är så äcklad!”

Medicinska experter har tidigare varnat för de så kallade kvävningsutmaningar som har florerat på sociala medier. 

I Italien ska en flicka ha dött efter att ha deltagit i en uppmärksammad ”kvävningsutmaning”. Och i höstas uppmärksammades ett liknande fall i USA då en 15-årig flicka dog efter den virala Tiktok-utmaning  ”Benadryl challenge”. Utmaningen gick ut på att ta så pass många Bendadryl-tabletter, vilket är antihistamin som tas vid allergiska reaktioner, att man börjar hallucinera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.