Världsstjärnornas son åtalas för misshandel

Mingus är son till stjärnorna Norman Reedus och Helena Christensen.
Foto: NIJO / TT NYHETSBYRÅN

Världsstjärnorna Norman Reedus och Helena Christensens son står åtalad i amerikansk domstol.

Mingus Reedus greps i New York tidigare i höstas efter att ha anklagats för misshandel. 

Samtidigt nekar den 22-årige modellen till brottet, rapporterar People och Daily Mail

”The Walking dead”-stjärnan Norman Reedus, 52, och danska supermodellens Helena Christensens, 52, son Mingus Reedus åtalas för misshandel. Det var i september, under en gatufestival i New York, som han greps av polis efter att ha slagit en ung kvinna i ansiktet. Enligt domstolshandlingar fördes kvinnan till sjukhus efter händelsen.

Under tisdagen sågs den 22-årige modellen, iklädd kostym och munskydd, tillsammans med sin advokat besöka domstolen på Manhattan. Det är oklart om parterna i målet kom till en förlikning under mötet. Men enligt både Daily Mail och the New Yorker är rättegången mot världsstjärnornas son inplanerad tidigt nästa år

Mingus tillsammans med mamman och supermodellen Helena Christensen.
Foto: NIJO / TT NYHETSBYRÅN

”Han är offret”

I ett uttalande till People säger advokat Isabelle Kirshner att 22-åringen nekar till brottet och hävdar att det var självförsvar. 

– Åtalet är grundlöst och kommer bemötas med ett hårt försvar. Han är offret i denna händelse. 

Efter att ha setts tillsammans med advokaten försvann Mingus Reedus bakvägen i domstolhuset, utan att prata med pressen. Han ska dock senare ha synts promenera med sin hund på Manhattan, skriver Daily Mail.  

Modellen Helena Christensen och Norman Reedus började dejta i slutet av 90-talet och fick tillsammans sonen Mingus. Efter några år tog kärlekshistorien slut och Reedus började dejta skådiskollegan Diane Kruger. 

Precis som sin mamma satsar Mingus Reedus helhjärtat på sin modellkarriär och har redan gått visningar för Calvin Klein och Tommy Hillfiger. Förra året gick han catwalken tillsammans med Naomi Campbell under London Fashion Week. 

Kvinnan hade skada under ögat

Trots att Mingus Reedus nu är tystlåten kring rättegångsprocessen har han tidigare uttalat sig om händelsen. Polisen som var först på plats noterade att kvinnan hade en skada under sitt vänstra öga, skriver People. Men Mingus hävdar att den unga kvinnan attackerade honom först, vilket tvingade honom att ta till självförsvar. 

– Vi märkte det inte först, men fem tjejer följde efter oss, kastade mat och skrek. Vi bad dem låta oss vara i fred. Men de fortsatte följa efter oss, hotade att skada min flickvän och hennes kompis, sa han enligt The New York Daily News och påstår sedan att en kvinna från gruppen började dra i hans hår och attackera honom.

– Jag slog ut mina armar för att skydda mig själv. Det var en instinkt. 

Mingus Reedus har gått visningar för bland annat Calvin Klein och Tommy Hilfiger.
Foto: Fashion PPS / Bestimage/TT / TT NYHETSBYRÅN

Se mer

Möt skådespelarna från ”The Wheel of time”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.