Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsstjärnorna höll stor gala mot corona

Kesha är en av de stora stjärnorna som deltar i nattens gala.Foto: MOHAMMED BADRA / EPA / TT
Legendaren Annie Lennox deltar i galan.
Lady Gaga har varit en av de drivande krafterna bakom galan.
Foto: MATT CAMPBELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Billie Eilish.
Jennifer Lopez.
1 / 7

Billie Eilish, Paul McCartney, Lady Gaga, Rolling Stones, Kesha, Jennifer Lopez och Taylor Swift.

Galan ”One world: Together at home” bjöd på en riktig stjärnparad i natt.

Världsstjärnor uppträdde, David Beckham överraskade ungdomar på Facetime – och Norges statsminister Erna Solberg skickade en hälsning till världen.

Världsstjärnorna avlöste varandra på galan mot corona – ”One world: Together at home” – som anordnats av världshälsoorganisationen WHO tillsammans med Global Citizen och drivits på av Lady Gaga.

I den sex timmar långa försändningen, där stjärnorna streamade från sina hem, överraskade den tidigare fotbollsstjärnan David Beckham unga idrottare på Facetime, där han uppmuntrade och gav dem råd om hur de ska kunna fortsätta träna på egen hand i självkarantänens tid.

Matthew McConaughey, Jack Black, Heidi Klum och Kesha dök också upp i början av sändningen.

– Det här är Kesha, från hemkarantän dag 500. Jag saknar mina fans så mycket, sa sångerskan från sitt hem, framför den öppna elden.

– Det är så många människor som arbetar hårt, inte sover och offrar så mycket för att få det här att fungera. Sårbarheten hos oss människor visar just nu en vacker sida av mänskligheten, fortsatte hon och sa att hon gör det hon kan – att spela musik – för att kanske göra den här dagen lite bättre.

Norska statsministern dök upp på One World-galan

Under sändningen dök också Norges statsminister Erna Solberg upp med ett budskap till tittarna. 

– I tider som denna är det viktigt att vi står enade, även om det är från våra egna hem. Vi står inför en global utmaning som bara kan lösas genom en global insats. Vi måste visa solidaritet med de som drabbats och vi måste stötta dem som står i fronten för kampen, sa Erna Solberg.

– Norge utlovar 200 miljoner dollar till att utveckla ett vaccin som kan bli tillgängligt för alla. Vi har också ökat vårt stöd till WHO och till FN:s humanitära hjälp.

Paul McCartney, Kacey Musgraves och Elton John

Försändningen följdes av en två timmar lång direktsändning, ledd av talkshowvärdarna Stephen Colbert, Jimmy Fallon och Jimmy Kimmel.

– Om du ser någon vårdpersonal, så kommer du att vilja ge dem en high-five. Gör inte det. Vi vill inte att de ska bli smittade, varnade Stephen Colbert under galan. 

Paul McCartney var en av de första artisterna ut under huvudsändningen – och han såg till att tacka all vårdpersonal ordentligt, innan han spelade Beatles-klassikern ”Lady Madonna”.

– Vi älskare er och vi tackar er. Covid-19-pandemin har blivit en global kris och vi måste sluta oss samman för att hitta en lösning.

Även countrystjärnan Kacey Musgraves hade några ord att dela med sig av till all vårdpersonal som kämpar mot pandemin.

– Jag vill säga tack till alla som riskerar era liv för att hjälpa människor igenom detta, sa hon innan hon sjöng sin hit ”Rainbow”.

David Beckham och hustrun Victoria dök upp igen i sändningen och introducerade ytterligare en legendar: Elton John.

– Det här är till alla er som har kämpat i fronten dygnet runt, sa Elton John innan han spelade ”I'm Still Standing”

Galan syftade inte främst till insamling, utan var mest avsedd som ett stöd och en uppmuntran till människor som arbetar i vården. Ändå ändå Global Citizen redan för några dagar sedan samlat in nästan 350 miljoner kronor till bekämpningen av coronaviruset. 

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

https://www.youtube.com/watch?v=87-ZFjLfBAQ&feature=emb_title

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.