Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsstjärnan till attack mot Sverige: ”Rasister”

ASAP Rockys advokat: ”Han kommer tillbaka till Sverige”.
Rapparen ASAP Rocky.Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
Aealia Banks på Coachella-festivalen 2012.Foto: Chris Pizzello / TT NYHETSBYRÅN / Ap

Rapparen Azealia Banks riktar hård kritik mot Sverige – och skriver på Instagram att hon ”förstår” sin kollega ASAP Rockys misshandel i Stockholm i somras.

”Jag kan definitivt förstå hur de passivt aggressiva svenskarna ihop med bristen på sprit kunde få ASAP Rocky att flippa ur...”, skriver hon.

Den amerikanska rapparen Azealia Banks har släppt flera hitlåtar, bland annat ”212”. Nu är hon i Sverige och hon verkar inte vara nöjd med besöket.

I ett story-inlägg på Instagram skriver hon bland annat att svenskar ”definitivt är rasister” och att ”den här socialismskiten är löjlig”.

I inlägget sågar hon även Systembolagets alkoholmonopol och de svenska skatterna.

Kopplar ihop med ASAP Rocky

Hon passar även på att koppla ihop sitt eget besök och det som hennes kollega rapparen ASAP Rocky gjorde tidigare i somras.

Ett besök som slutade med en månads vistelse i häkte för världsstjärnan efter ett uppmärksammat bråk i centrala Stockholm. ASAP Rocky – och hans två kamrater som deltog i bråket – dömdes för misshandel till villkorlig dom.

”Jag kan definitivt förstå hur de passivt aggressiva svenskarna ihop med bristen på sprit kunde få ASAP Rocky att flippa ur...”, skriver Azealia Banks på Instagram.

Hon avslutar inlägget med att skriva att Sverige är ”tråkigt, deprimerande och nämnde jag tråkigt???”.

Nedan kan du läsa hela inlägget på engelska:

Mot en bakgrund av ett foto på mat har Azealia Banks skrivit sitt kritiska inlägg om Sverige.Foto: Azealia Banks / Instagram

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.