Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsstjärnan Raekwon i knarkrazzia i Stockholm

Reakwon uppträdde i går i Malmö. Han vill inte kommentera gripandet.
Foto: Ronny Johannesson

Polisen slog till mot hiphopartisten Raekwon, 41, från legendariska Wu-Tang Clan - direkt efter hans konsert i Stockholm. 

Expressen kan berätta att stjärnan och hans manager greps, misstänkta för ringa narkotikabrott. 

- Det är respektlöst, skriver världsstjärnan själv på Facebook.

Den legendariske hiphopstjärnan - högaktuell med nya soloalbumet "Shaolin vs. Wu Tang" - är ute på en stor Europaturné. Före konserten på Kägelbanan, Mosebacke, natten mot i går, spelade han i Oslo. Enligt Expressens källor var det ordningsvakter på hotell Scandic Malmen som slog larm till polisen om misstänkta marijuana-ångor. Samtidigt förberedde Raekwon sitt uppträdande.

Visade tydliga tecken

 Först efter att konserten var över slog polisen till i sin knarkrazzia. När det stora sällskapet - med Raekwon och hans manager i spetsen - kom fram till hotellet blåste polisen igång sin razzia. Både hiphopstjärnan och hans manager ska då, enligt uppgift, ha visat tydliga tecken på att vara narkotikapåverkade - med rödsprängda ögon och muntorrhet.

 - Det togs både urin- och blodprov, säger en källa med insyn.

 Ett snabbtest av Raekwons urinprov ska ha gett positivt utslag på THC (tetrahydrocanna-binol) - den verksamma substansen i cannabis.

 - Han förnekade inte att han rökt, men hävdade att det skett utanför Sveriges gränser, säger en annan källa.

Hotellet Scandic Malmen i Stockholm. Rapstjärnan och hans sällskap disponerade sex rum på hotellet. I ett av dem hittade polisen torkade växtdelar samt en förpackning som misstänks ha innehållit narkotika. Man ska även ha gjort ett mindre beslag i kläderna på stjärnans manager. När Expressen når honom vill han inte kommentera.

 - Vi ger inga intervjuer i kväll. Det är inget jag eller Raekwon kommer att kommentera, säger vid nattens spelning i Malmö.

"Det är respektlöst"

Managern Mel Carter.Foto: Ronny JohannessonRaekwon själv kommenterar dock saken på sin Facebook-sida:

 "Det är respektlöst att muddra mig och mitt crew", skriver Raekwon.

 Lotta Larsson, stationsbefäl vid polisen på Södermalm, bekräftar för Expressen att åtta personer fördes in från hotell Scandic Malmen. Brottsmisstanken är ringa narkotikabrott (narko-tikabrott för eget bruk).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.