Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsstjärnan till Sverige – första konserten efter 14 år

Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PG / SPLASH NEWS / PG / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS
Foto: JONATHAN PRIME / © UNIVERSAL PICTURES

Det har gått 14 år sedan Cher spelade i Sverige sist – i oktober nästa år är hon tillbaka.

Den 17 oktober uppträder världsstjärnan på Friends Arena i Stockholm, meddelar Live Nation i ett pressmeddelande.

Cher åker på världsturné nästa år och för första gången på många år uppträder artisten på scener runt om i Europa. Och det blir även en konsert i Sverige för "Mamma Mia"-stjärnan.

Den 17 oktober 2019 spelar Cher på Friends Arena i Stockholm då hennes "Here We Go Again Tour 2019" gör sitt enda Sverigestopp.

Sist artisten var i Sverige var 2004 då hon uppträdde med sin ”Farewell Tour” i Globen i Stockholm.

Cher har haft stor framgång med "Mamma Mia"

Under turnén uppträder Cher med hits från sin långa karriär som inleddes under 1960-talet i duon Sonny och Cher. Efter det har hon blivit en av världens främsta soloartister med över 100 miljoner sålda album. Hon har även varit verksam som skådespelerska och gjort succé med en Broadway-show.

Förutom de största hitsen kommer hon framföra låtar från det nyligen släppta albumet "Dancing Queen", en hyllning till Abbas musik som släpptes i samband med den stora biosuccén "Mamma Mia 2 – Here We Go Again" där Cher medverkade och som har blivit en global succé. 

Uppföljaren "Mamma Mia – here we go again" hade premiär tidigare i år med Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan och Meryl Streep i sina gamla roller. Dessutom dök Cher upp i rollistan som mormor till karaktären Sophie. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.