Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Världsstjärnan Bono nära att dö

U2 i Ericsson Globe 2015. Foto: OLLE SPORRONG
Bono var nära att dö förra året. Foto: KAY NIETFELD / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Bono med sin fru Alison Hewson. Foto: LUCA BRUNO / AP

I vinter släpper U2 det nya albumet "Songs of Experience".

Nu berättar bandet att sångaren Bono var nära döden när låtarna skrevs.

– Han hade definitivt ett allvarligt ögonblick, säger gitarristen "The Edge" till Rolling Stone.

U2-sångaren Bono var nära att dö förra året – samtidigt som bandet skrev sitt kommande album "Songs of Experience", skriver Rolling Stone.

– Jag ville att människor runtomkring mig, som jag älskar, skulle veta precis hur jag kände. Så många av låtarna är ungefär som brev – brev till [min fru] Ali, brev till mina söner och döttrar, säger Bono till tidningen.

 

LÄS MER: U2 tvingas ställa in konsert – på grund av säkerheten 

 

De två U2-medlemmarna uttrycker sig båda vagt om händelsen, men Bono ska alltså ha skrivit om den i sina nya låtar. The Edge beskriver det som att Bono "definitivt hade ett allvarligt ögonblick" när han skrev dem – och att de just därför har "en särskilt kraft".

The Edge: "Låtarna har en särskilt kraft"

– Han tänkte ”om jag inte är här, vad skulle jag vilja lämna efter mig?”. Och de här låttexterna har en särskilt kraft i sig. Jag tror verkligen att det fick honom att skriva om det som är allra viktigast, säger han. 

Förutom Bonos nära döden-upplevelse ska det kommande albumet behandla ämnen som flyktingkrisen och Donald Trump, berättar The Edge i intervjun.

– När vi avslutade albumet så började den politiska aspekten självklart komma tillbaka, så det blev en blandning mellan väldigt personliga texter och politiska texter om allting som händer.

 

LÄS MER: Inspirerat U2 tillbaka med enkelt kärleksbudskap 

 

U2 släppte tidigare i september ”You’re the Best Thing About Me” – förstasingeln från albumet ”Songs of Experience” som ges ut den 1 december. Albumet blir det fjortonde från U2.

Bono ska ha börjat skriva låtarna medan han återhämtade sig från den allvarliga cykelolycka han var med om 2014. Den gången tvingades bandet att ställa in spelningar på grund av sångarens skador.