Världspremiär på Expressen.se!

Publicerad
Uppdaterad
Expressen bjuder in dig på världspremiären av Bruce Springsteens nya singel. Och du får ladda ned låten via Expressen.se. Helt gratis! Rena julafton för alla Bruce Springsteen-fans, alltså.
Magiska datum för Springsteen-vänner: I dag är det premiär för nya ”Radio nowhere” från kommande cd:n ”Magic”.
Boka även in 10 december, då kan turnén landa i Stockholm.
Bruce Springsteen har låst in banjon – för den här gången. Nu är han tillbaka där det en gång började. Med gitarrbaserade 80-talsrocklåtar och ett mer elektriskt E Street Band än någonsin.
Jag kan lugna alla fans som väntat tålmodigt under tiden som Bruce dövat sitt kulturella samvete med en seriös djupdykning i den amerikanska musikhistorien. ”Radio nowhere” är nämligen en ursinnig gitarrmangling som för tankarna till band som Blue Öyster Cult och REM. Det är tre minuter och 16 sekunder bombastisk arenarock. Stora gester och Clarence Clemons i ett ylande saxsolo.

Fem år sen

Det är fem år sedan han gav ut den politiskt skarpa ”The Rising” tillsammans med E Street-bandet. Under tiden har han spelat gammal folkmusik med andra musiker, på akustiska ”Pete Seeger sessions”. Nu menar många fans att ordningen är återställd. Brendan O’Brien, som har spelat in nya skivan i Atlanta, berättar att till exempel nya ”Livin’ in the Future” påminner om klassikern ”Hungry Heart”. Vilket förstås låter lovande.

Tre veckor Europaturné

Enligt ännu så länge obekräftade uppgifter i supporterkretsar kommer Bossen dessutom turnera i höst. Redan den här veckan väntas den amerikanska delen av nya turnén bli offentlig.
Efter en fem–sex veckor lång konsertsväng i hemlandet tisslas och tasslas det om en tre veckor lång Europaturné. Stockholm 10 december, då det för övrigt är ledigt i Globen, finns med på den preliminära turnélistan.

Högst troligt med Sverige

Internetradiostationen Last.fm uppger redan att Springsteen spelar på Globen 10 december. Och det är förstås högst troligt att han kommer att spela i Sverige, som han besökte senast i oktober i fjol, med tanke på hur populär han är här.

Ladda ner singeln här!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag