Caroline Ek berättar om den tuffa tiden i livet. Foto: SVTCaroline Ek berättar om den tuffa tiden i livet. Foto: SVT
Caroline Ek berättar om den tuffa tiden i livet. Foto: SVT
Världsmästarinnans räddningen blev kickboxningen. Foto: PrivatVärldsmästarinnans räddningen blev kickboxningen. Foto: Privat
Världsmästarinnans räddningen blev kickboxningen. Foto: Privat

Världsmästarinnan om den tuffa tiden

Publicerad

Det var fajtingkarriären som räddade Caroline Ek ur sin osunda livsstil.

I "Mästarnas mästare" berättar världsmästaren i kickboxning om den tuffa tiden innan framgången.

– Det blev min räddning, säger hon i programmet.

Ikväll har turen kommit till Caroline Ek att visa upp sin mästarfilm i SVT:s "Mästarnas mästare". I den berättar världsmästaren i kickboxning om det bristande självförtroendet och viktproblemen.

– I hela min uppväxt har jag alltid varit överviktig. Osynlig i jämförelse med mina kompisar som var smala och snygga, säger Caroline Ek i programmet och fortsätter:

– Så jag bestämde mig en sommar för att jag skulle börja springa. Jag sprang och sprang, sprang och sprang. Över en sommar så gick jag ner 16 kilo. Så det var liksom på väg att bli ganska osunt.

Det var i samband med det som hon fann kickboxningen, Caroline Ek kallar kampsporten för sin räddning.

– Jag fastnade direkt. Det blev min räddning.

 

 

LÄS MER: LISTA: Alla snackisar i "Mästarnas mästare"

 

 

Till en början var det tänkt mer som en form av träning, men tidigt märktes det att Caroline Ek hade stor talang.

– När jag kom trea i VM såddes ett frö att vinna guld.

2008 fick hon sitt EM-guld och året efter bestämde hon sig för att utmana om VM-titlen.

 

 

LÄS MER: Foppas ultimatum på SVT innan "Mästarnas mästare"

 

 

Caroline Eks mästarfilm imponerar på deltagarna i "Mästarnas mästare".

– Man förstår hur mycket tid och energi hon har lagt ner. Hon var verkligen bäst. Så bra att motståndarna ställde in. De vågade helt enkelt inte möta henne, säger Karolina A. Höjgaard i programmet.

– Att ha gutsen för att kliva in i ringen mot nån som är mycket större och man kan åka på spö. Men hon hade inga problem, hård tjej, säger Peter Forsberg.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag