Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världsartisten förklarar: Därför döljer jag brösten

Dagens toppnyheter inom nöjesvärlden.
17-åriga Billie Eilish berättar om beslutet – och orättvisan med att brösten tar fokus från hennes musik.Foto: SUZANNE CORDEIRO/SHUTTERSTOCK / SUZANNE CORDEIRO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
”Jag måste ha stora skjortor för att folk inte ska fokusera på mina tuttar”, säger Billie Eilish till Elle.Foto: C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOC / C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Billie Eilish under en konsert i Texas i början av oktober. Foto: JACK PLUNKETT / AP TT NYHETSBYRÅN

Hon är en av världens största artister – men Billie Eilish måste gömma sina former för att folk ska ta henne seriöst.

I en intervju med Elle berättar 17-åringen om modebeslutet, och det orättvisa i att hennes bröst tar fokus från musiken.

– Jag måste ha stora skjortor för att folk inte ska fokusera på mina tuttar, säger Billie Eilish till Elle.

Hon är bara 17 år – men Billie Eilish är redan en av världens allra största och mest hypade artister. Hon säljer ut arenor världen över, och toppar streaminglistorna.

”Bad guy”-artisten har också gjort sig känd för sin egensinniga klädstil med stora skjortor, stora shorts och lång gröna naglar. På sociala medier spekulerar många i att kläderna är ett sätt för den minderåriga artisten att avsexualisera sig själva, medan hennes unga fans föräldrar hyllar henne för den icke-utmanande stilen – då det gör att deras döttrar inte vill ha urringat.

Något som i grund och botten för Eilish irriterad.

– De missar poängen! Poängen är inte: Kom igen, nu ska vi håna tjejer som inte klär sig som Billie Eilish... Det gör mig förbannad. Jag måste ha stora skjortor för att folk inte ska fokusera på mina tuttar, säger hon i en intervju med Elle.

”Mina tuttar trendade på Twitter”

I samband med en konsert i Nashville klev Billie Eilish av turnébussen klädd i linne, och bilden på artisten – där hennes kroppsform syns – blev en världsnyhet.

– Mina tuttar trendade på Twitter! De låg etta! Vad är grejen?! Jag ser bra ut i det där linnet. Jag föddes med fucking tuttar. Jag föddes med DNA som skulle ge mig asstora tuttar, säger Billie Eilish i Elle.

Hon berättar att hennes bröst har fått folk att reagera under längre tid, vilket också är anledningen till att Eilish väljer att skyla sig. När hon facetimeade med en killkompis klädd i linne bad han henne ta på sig en tröja – medan en tjej med mindre bröst hade kunnat ha samma linne utan att någon reagerar, resonerar artisten.

I framtiden vill Billie Eilish kunna ha tajtare kläder på sig, men hon vet också att det kommer påverka hur folk ser på henne.

– Jag tänker bli en kvinna. Jag vill visa min kropp. Alltså ingen porr! Men jag vet att det skulle bli en stor grej. Folk skulle säga: ”Jag har tappat respekten för henne”. Jag kan inte vinna.

Lollapalooza i Sverige för första gången – med bland andra Billie Eilish

Stockholm blir den tredje staden i Europa som arrangerar festivalen, i Stockholm var Billie Eilish en av huvudnumren.