Kristina Pimenova har fått modellkontrakt.Kristina Pimenova har fått modellkontrakt.
Kristina Pimenova har fått modellkontrakt.
Hon kallas för "världens vackraste flicka".Hon kallas för "världens vackraste flicka".
Hon kallas för "världens vackraste flicka".

"Världens vackraste 10-åring" blir modell

Publicerad

Hon är bara tio år gammal – och kallas för "världens vackraste flicka".

Nu har Kristina Pimenova fått ett kontrakt med den prestigefulla agenturen L.A. Models.

– Bilderna är helt oskyldiga, säger hennes mamma till Daily Mail.

Kristina Pimenova har blivit en snackis i modevärlden trots att hon är blott 10 år gammal.

Den ryska 10-åringen, som inledde sin modellkarriär som treåring, har nämligen fått ett kontrakt med modellagenturen L.A. Models.

I ett pressmeddelande hyllar agenturen sin nya modell:

"Att bli känd i modebranschen när man är så ung som 10 år är knappast en liten prestation. Vi ser fram emot ett långvarigt samarbete med den här lilla supermodellen", säger L.A. Models ägare Heinz Holba i pressmeddelandet.

 

LÄS MER: Katie May har dött – blev 34 år gammal

 

Kristina Pimenova, som kommer från Moskva, har beskrivits som "världens vackraste flicka" i medier. Men uppmärksamheten kring 10-åringen är inte helt okontroversiell.

En av de kritiska rösterna är brittiska tidningen Glamour Magazine.

"Man kan fråga sig vilken slags barndom hon kommer få i en bransch som är så fokuserad på skönhet och estetik. 'Världens vackraste flicka' är en obehagligt laddad stämpel som hon har byggt sitt rykte på. Och jag blir ännu mer nervös över hur populär hon är", skriver tidnigens skribent som också kallar fascinationen över Kristina Pimenova för "grotesk".

Kristina Pimenova har 1,2 miljoner följare på Instagram

Kristina Pimenova har 1,2 miljoner följare på Instagram och kontot sköts av hennes mamma Glikeriya Pimenova, 40.

Enligt flera medier har mamman fått kritik för att bilderna hon lagt ut på sin dotter är allt för utmanande.

Glikeriya Pimenova slår dock tillbaka mot anklagelserna.

– I mina ögon är alla hennes bilder helt oskyldiga. För att se något sexuellt i de här bilderna måste du tänka som en pedofil och i så fall är det dags att du går till en läkare, säger hon till Daily Mail.

 

 

LÄS MER: Svenska modellen Agnes är för tjock

 

Kristina Pimenova har nu flyttat från Moskva till Los Angeles för att jobba för L.A. Models där hon bland annat får sällskap av supermodellen Tyra Banks.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag