Världens dyraste receptionister?

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bemanningsföretaget Framtiden vann Musikhjälpens auktion om att få Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som receptionister för en dag.
Foto: Ronny Johannesson

Det blev dyrt att hyra in Filip och Fredrik. Tv-duons auktion för att jobba som receptionister för en dag drog in den hittills största summan till Musikhjälpen.

– Vi siktar på att bli Sveriges bästa nybörjarreceptionister, säger Fredrik Wikingsson.

Tv-duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har gjort flera initiativ för att dra in pengar till Musikhjälpens insamling för barn i slummen. När auktionen för att hyra in dem som receptionister avslutades vid tiotiden i går, hamnade priset smått fantastiska 221 100 kronor.

– Det var otroligt glädjande att det blev så mycket pengar, säger Fredrik Wikingsson och tillägger att det ger en viss prestationsångest inför receptionistjobbet.

Från sina många tv-program är duon van att handskas med människor. Taktiken kommer att vara att ge ett artigt, härligt bemötande och att överraska folk som ringer till företaget.

– Lite oförsiktigt har vi lovat att bli Sveriges, genom tiderna, bästa nybörjarreceptionister, säger Fredrik Wikingsson.

"De kommer passa perfekt"

Dagen kommer att planeras in någon gång efter nyår. Vinnaren av auktionen, bemanningsföretaget Framtiden, är givetvis nöjda med sina tillfälliga arbetskamrater.

– De är härliga människor och kommer att passa perfekt som receptionister helt enkelt, säger marknadschefen Emil Jungåker.

Företaget kommer dessutom skänka tio procent av vinsterna på alla affärer under den aktuella dagen till Musikhjälpen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.