Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Världens dyraste klänningar – listan över lyxiga kreationerna

Stjärnornas kreationer på galor och premiärer brukar ofta bli mycket uppmärksammade.

Den ena mer dyr och påkostad än den andra. 

Expressens Elin Slättberg har listat några av världens dyraste klänningar. 

Cate Blanchett: 1,9 miljoner

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / AP

Under Oscarsgalan 2007 dök skådespelaren Cate Blanchett upp i den här glittrande klänningen från Armani Privé. Klänningen är prydd med swarowskikristaller och värdet på denna galaklänning landar på 1,9 miljoner kronor, skriver SvD. 


Prinsessan Diana: 2,3 miljoner

Foto: EPA COURTESY RONALD REAGAN LIBRARY

Det är inte bara på galor och premiärer de riktigt dyra klänningarna plockas fram. Enligt SvD bar prinsessan Diana en riktig dyrgrip under en middag i Vita huset. Den svarta ikoniska långklänning i sammet från Victor Edelstein såldes för andra gången på auktion 2013, då landade priset på 2,3 miljoner kronor.


Kate Middleton: 2,4 miljoner kronor

Foto: JUAN SOLIZ / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
Foto: JUAN SOLIZ / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

När kungligheten Kate Middleton gifte sig med sin prins snålades det inte med bröllopsklänningens pris. Den skräddarsydda klänningen från Alexander McQueen beräknas ha kostat omkring 2,4 miljoner svenska kronor enligt SvD. 


Meghan Markle: 4,8 miljoner

Foto: ANDREW MATTHEWS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: OWEN COOBAN / BRITISH MINISTRY OF DE / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: XINHUA / STELLA PICTURES/STELLA/AVALON
Foto: ANDREW MATTHEWS / AP TT / NTB SCANPIX

Meghan Markle slår svägerskan när det kommer till prislappen på bröllopsklänningen. Även om priset faktiskt inte är känt så uppskattas den skräddarsydda bröllopsklänningen i exklusivt material vara värd upp mot 4,8 miljoner kronor, skriver SvD. 


Cardi B: 4,8 miljoner

Foto: HAHN LIONEL/ABACA / HAHN LIONEL/ABACA STELLA PICTURES

Rapparen Cardi B valde att satsa stort på Met-galan 2019 när hon dök upp i sin minst sagt extravaganta klänningen. Den röda Thom Browne-utstyrseln krävde enligt Vogue omkring 30 000 fjädrar och bysten var utsmyckad med två rubiner värda nästan 4,8 miljoner kronor.


Julie Andrews: 15 miljoner

Foto: FILMBOLAG
Foto: FILMBOLAG
Foto: Youtube

En klänning som är lite utav en doldis på listan är klänningen som Julie Andrews bar i filmklassikern ”The Sound of Music”, skriver SvD. Med vare sig några rubiner eller diamanter på såldes klänningen för 15 miljoner på auktion. 


Kylie Jenner: 47,2 miljoner

Foto: HAHN LIONEL/ABACA / HAHN LIONEL/ABACA STELLA PICTURES
Foto: DIGGZY / SPLASHNEWS.COM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN

Tv-stjärnan och världens yngsta miljardär Kylie Jenner hade en riktig dyrgrip till kreation på Met-gatan 2019. Hon valde inte bara en utan två olika klänningar med tillhörande juveler till ett samlat värde på 83 miljoner kronor enligt Daily Mail, där den första kreationen var värd 47,5 miljoner.


Marilyn Monroe: 54 miljoner

Foto: MATTY ZIMMERMAN / AP
Foto: OUSSAMA AYOUB / AP
Foto: SVT

Sist men inte minst kommer listans dyraste klänning. Nämligen den ikoniska klänningen i benvit färg som skådespelaren Marilyn Monroe bar i filmen ”Flickan ovanpå”. Klänningen såldes på aktion för hela 54 miljoner kronor, enligt SvD. 

Veckans fyra modesnackisar:

1. Carola piggar upp i corona-deppen

Man kan ALLTID lite på Carola när det kommer till glamor! Under veckan piggade artisten upp den tråkiga och deppiga coronatillvaron med en riktig färgbomb på Instagram. Den blå klänningen i lager med tyll stack verkligen ut i flödet och gav oss lite färg!


2. Marias och Martins tavelkläder i ”Nyhetsmorgon”

I veckan hade programledarna Maria Forsblom och Martin Järborg grävt i garderoben inför sändningen i ”Nyhetsmorgon”. De pratade om den nya trenden att återskapa gamla konstverk och försökte med så lika kläder som möjligt ge sig på att återskapa konstverket ”American Gothic”.


3. Chrissy Teigens svar efter baddräktshånet

Tidigare modellen Chrissy Teigen publicerade en video på sig själv i baddräkt – och fick genast höra att hon såg ut som Svampbob Fyrkant. Snabbt gav hon svar på tal mot kroppshånen, och menar att folk är vana vid opererade kroppar.


4. Kylie Jenner helt coronaförändrad

Foto: BACKGRID USA/IBL

Kylie Jenner har tidigare berättat att hon tar tiden i karantän som ett tillfälle att pausa från de lyxiga plaggen, skönhetsbehandlingar och ingrepp – men fansen var nog inte beredda på skillnaden det skulle göra. När stjärnan fotades av paparazzi nyligen gick hon knappt att känna igen, enligt Cosmopolitan.

SE ÄVEN:

Huset har särskilda säkerhetssystem, och ska fungera som en bas för Jenner när hon är i Los Angeles.

Vad kostar ditt dyraste plagg?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.