Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Carolas fina budskap – till Världens barn-galan

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Carola
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kattis Ahlström är stolt över att leda galan
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: SCOTT GARFITT/REX/SHUTTERSTOCK / SCOTT GARFITT/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Nu skramlar SVT med artisteliten – däribland Carola och Zara Larsson – för Världens barn. 

Galan firar 20 år och satsar på att dra in miljoner kronor till välgörenhet. 

– Vi hoppas på 20 miljoner i kväll, säger Madeleine Sinding-Larsen, pressansvarig på SVT. 

Radiohjälpens insamling ”Världens barn” pågår för fullt. Galan, som hålls för 20:e gången, leds av programledarna Kattis Ahlström, Lasse Kronér, Doreen Månsson, Rickard Olsson och Farah Abadi.

Kattis Ahlström, som även var programledare för 20 år sedan, är stolt över sitt uppdrag: 

– Det känns roligt och lite overkligt att det är 20 år sedan jag ledde den första Världens Barn-galan! Den ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Dels då våra tittare visar sådant enormt engagemang och givmildhet, vilket är avgörande för att organisationerna ska kunna göra skillnad för alla de barn som lever under extremt orättvisa förhållanden. Men också för att Världens barn-galan hittat en fin ton där vi inte blir ”vi och dem” utan snarare bygger broar, säger hon till SVT. 


LÄS MER: Programledarens tårar på SVT-galan


Carola och Zara Larsson uppträder på galan

Hon får sällskap på scenen av en rad artister - däribland Carola, Zara Larsson, Mando Diao och Oskar Linnros. Carola har specialskrivit en låt till galan och betonar vikten av givmildhet:

– Om vi som människor förstod glädjen i den gyllene regelns stora gåva att älska din nästa som dig själv så skulle vår värld se helt annorlunda ut och inga barn skulle behöva lida. Detta vill jag leva efter så länge jag lever, säger Carola till SVT.   


LÄS MER: Världens barn-galan blev en miljonsuccé


Vill dra in 20 miljoner kronor till Världens barn

Världens barn är en insamling som leds av Radiohjälpen i samarbete med 14 humanitära organisationer. SVT uppmärksammar insamlingen med flera program – och sände för en vecka sedan ”Startskottet”. Sedan dess har 1,5 miljoner kronor samlats in till Världens barn. 

– Vi hoppas på 20 miljoner i kväll, innan galan är slut, säger Madeleine Sinding-Larsen, pressansvarig för Världens barn-galan på SVT. 

Tv-profilen och före detta fotbollsproffset Daniel Nannskog medverkar under galan och har ansvar för insamlingens räkneverk. Han tycker att målet är lågt satt:

– Jag är inte nöjd med det målet. Jag vill att vi ökar det till 30 miljoner. Det ska stå 30 miljoner när vi är klara i kväll, säger Daniel Nannskog i programmet. 

I fjol drog Radiohjälpens insamling in 64,7 miljoner kronor, varav hela 35,2 miljoner kronor samlades in under den direktsända galan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.