Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eva Melander, Eliot Sumner och Henrik Dorsin i ”Vargasommar” på TV4

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURES

Eva Melander, Eliot Sumner och Henrik Dorsin spelar huvudrollerna när Hans Rosenfeldts roman ”Vargasommar” blir TV4-serie. 

Bakom serien står regissören Jesper Ganslandt och manusförfattaren Oskar Söderlund. 

– ”Vargasommar” är vår stora satsning under 2024. Vi ser också med spänning fram mot nästa bok i samma serie, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4.

Det var i december 2020 som TV4 Media meddelade att Hans Rosenfeldts roman ”Vargasommar” ska bli tv-serie. 

I fokus: Haparandapolisen Hannah Wester som utreder ett dödsfall som tycks hänga ihop med en blodig knarkuppgörelse i Finland. 

Nu bekräftas att regissören Jesper Ganslandt och manusförfattaren Oskar Söderlund återförenas efter Netflix ”Snabba cash” för att vara den kreativa kraften bakom ”Vargasomar”. 

Beskedet kommer efter att det i mars förra året meddelades att Hans Rosenfeldt och Camilla Ahlgren skulle skriva seriens manus. 

Jesper Ganslandt om TV4:s ”Vargasommar”

Samtidigt står klart att Eva Melander, Henrik Dorsin och Eliot Sumner finns på rollistan. 

– Jag vill göra en serie som rör sig mellan mörk humor, intensiv spänning och brutalt våld i gränsstaden Haparanda. Det kommer helt enkelt bli en stor upplevelse att se denna serie som tar plats bland de tyngsta i genren nästa höst, säger Jesper Ganslandt.

Regissören Jesper Ganslandt.
Foto: Jacob Hansen / TV4
Manusförfattaren Oskar Söderlund.
Foto: Ellika Henrikson / TV4

”Vargasommar” har inspelningsstart i slutet av juli 2023 med planerad premiär hösten 2024 i TV4. 

– Vi är entusiastiska över att vi äntligen får filmatisera Hans Rosenfeldts fantastiska roman. Den är fullmatad av starka karaktärer, tv-mässig dramatik och brutal action, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4, i en kommentar och fortsätter: 

– Att vi dessutom har Jesper Ganslandt och Oskar Söderlund till att förädla innehållet är en dröm som går i uppfyllelse. Vår ambition är att ge våra användare ett högkvalitativt suspense drama på bästa internationella nivå. 

Nordic Drama Queens producerar ”Vargasommar”

”Vargasommar” produceras av Nordic Drama Queens. Josefine Tengblad och Eiffel Mattsson är seriens producenter. 

– Castingprocessen för det här projektet har varit fantastisk. Vi såg ett fotografi på Eliot Sumner och undrade hur vi skulle lyckas få honom och nu ska vi snart börja spela in. Det är som en dröm som blivit verklighet, säger Josefine Tengblad till Expressen Nöje. 

”Vargasommar” är en samproduktion mellan TV4 Drama, Fifth Season, ZDF och Filmpool Nord. Fifth Season är internationell distributör.

Ganslandt och Söderlund om Netflix ”Snabba cash”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.