Spelar glädjeflicka.
Spelar glädjeflicka.

Varför vill du spela glädjeflicka?

Publicerad
Uppdaterad
Nanne Grönvall spelar glädjeflicka i kommande musikalen "Sweet Charity" på Intiman i Stockholm.
Fejk-tatuering.
Varför vill du spela glädjeflicka, Nanne Grönwall? - Därför att det är en fantastisk karaktär. Jag tror att vi alla kan känna igen oss i hennes längtan efter att bli älskad och att få älska. Dessutom fick jag blodad tand efter min första musikalroll i "Hur man lyckas i business utan att bli utbränd". Har du någon förebild när du jobbar med rollen? - I min research har jag sett musikalfilmen från 60-talet med Shirley MacLaine. Hon gör en fantastisk tolkning av Charity där. Men det är en sak att titta och insupa det man ser. Sen måste man släppa det och gå vidare med rollen. Är tatueringen på din arm äkta? - Nej du. Så mycket skulle jag aldrig göra för en roll. Ett tag var vi inne på en gnuggis. Men det minns man ju från barndomen hur de tenderar att flagna, så den idén föll bort snabbt. Nu blir det till att måla på en ny tatuering varje kväll.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag