Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Värdig som en av Kents sista kärlekslåtar

Jocke Berg, Martin Sköld, Sami Sirviö och Markus Mustonen i Kent. Bandets sista album "Då som nu för alltid" släpps den 20 maj.

Omslaget till Kents nya singel "Vi är inte längre där"

Det har kretsat väldigt mycket kring allvarliga ämnen i Kents universum på sistone. De har vägrat väja för politiken och kritiserat det kalla klimatet i Sverige både i första singeln "Egoist" och på förra albumet "Tigerdrottningen".

Singel

Kent

Vi är inte längre där

Med "Vi är inte längre där" hamnar Kent i en mer klassiskt olycklig kärlekssaga långt från främlingsfientlighet. Och det är tacksamt. För hur viktigt det än må vara med artister som tar ton och uttrycker kritik, behövs likväl de personliga tankarna om det lilla livet också. Annars blir det bara protestsång av alltihop. I det här fallet kommer Kent-fansen inte att bli besvikna.

"Vi är inte längre där" börjar drivande och monotont med textrader de flesta med ett krossat hjärta i ryggsäcken kan relatera till och versen ger en vag påminnelse om den gamla pärlan "Socker".

"Jag tänker på dig ofta, jag kan erkänna det nu. Ibland på fyllan slår jag ditt nummer, men jag fegar alltid ur", sjunger Jocke Berg och beskriver en allmänmänsklig känsla.

När han sedan höjer en tonart i refrängen och matar på "Jag är inte längre där", jag är någon annanstans samtidigt som det stora vemodet ångar in med full gas, nås kärnan av låten. Den slingrande, tjusiga synten adderar ytterligare en dimension av ensamhet. Jag längtar redan till att få höra denna singel stegras på en livescen.

"Vi är inte längre där" når kanske inte upp till de mest klassiska av Kents kärlekslåtar som "Varje gång du möter min blick" eller "Kärleken väntar", men den är värdig som en av de kanske sista av detta slag som vi någonsin får lyssna på av Kent.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!