”Vår tid är nu”-parets gest – auktionerar ut ikoniska kläderna

Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson från ”Vår tid är nu” medverkar i årets Musikhjälpen.
Foto: SVT
Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson auktionerar ut kläder från serien ”Vår tid är nu”.
Foto: SVT
Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson från ”Vår tid är nu”.
Foto: SVT

Nu har ”Vår tid är nu”-fans chans att komma Nina och Kalle in på bara skinnet.

Kläder från serien är nämligen till salu.

– Den här har jag på mig när vi hånglar i köket, säger Hedda Stiernstedt i Musikhjälpen.

Musikhjälpen är inne på nästsista dagen – och gästades under lördagen av skådespelarna Hedda Stiernstedt, 31, och Charlie Gustafsson, 26, som har huvudrollerna i succéserien ”Vår tid är nu”.

Förra året auktionerade SVT-programmet ut en statistplats i serien, men i år är det i stället rekvisita från det hyllade programmet som går under klubban.Duon dök nämligen upp i glasburen i Lund tillsammans med kläder som karaktärerna Kalle och Nina bär i serien.

– Den är från första säsongens första avsnitt. Den här har jag på mig när vi hånglar i köket, säger Hedda Stiernstedt och håller upp karaktären Ninas röda klänning.

Charlie Gustafsson har med sig Kalles köksmästarklädsel – som delades med skådespelaren Peter Dalles, 62, karaktär Stickan.

Charlie Gustafsson: ”tårarna sprutade”

Både Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson har en emotionell koppling till Nina och Kalles klädsel.

– Vi avslutade nyss inspelningarna av säsong tre. Sista inspelningsdagen tog jag av och på mig kläderna väldigt långsamt, och tårarna sprutade, berättar Charlie Gustafsson.Orsaken är att kläderna blir som en förlängning av karaktären, förklarar kollegerna.

– Dom symboliserar den här personen. Det här är Ninas saker, säger Hedda Stiernstedt och håller upp klänningen.

Det är inte bara kläder från ”Vår tid är nu” som auktioneras ut i Musikhjälpen – även köksmästare Backes skåp är till salu.

Hedda Stiernstedts om responsen efter ”Vår tid är nu”

Succéseriens andra säsong avslutades nyss i rutan. I samma veva blev den tredje säsongens inspelningar klara.

Hajpen kring dramasatsningen har varit stor och berört många tittare – samtidigt som Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson blivit rikskända.

– Det finns ett väldigt glädjefyllt engagemang som man absolut känner, folk är så snälla och exalterade, säger Hedda Stiernstedt och fortsätter: 

– Det känns jättekul.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.