TOG DROGER PÅ KROGEN. På kända krogen Grill i centrala Stockholm befann sig tv-stjärnan i söndags kväll. Hon skall då även ha tagit droger. Foto: STEFAN FORSELL
TOG DROGER PÅ KROGEN. På kända krogen Grill i centrala Stockholm befann sig tv-stjärnan i söndags kväll. Hon skall då även ha tagit droger. Foto: STEFAN FORSELL

Var förebild i kampanj mot droger

Publicerad
Uppdaterad
Nyheten om kokainhärvan kommer som en överraskning bland tv-stjärnans vänner och kollegor.
- Det hade jag verkligen inte kunnat tro om henne, säger en före detta arbetskamrat.
Samtidigt pekas hon ut som en dålig förebild för unga.
Under eftermiddagen i går erkände kvinnan sig skyldig till narkotikabrott.
Beskedet om brottet och den stora knarkhärva som tv-stjärnan misstänks vara inblandad i kommer som en chock för dem i hennes närhet som Expressen har pratat med.
- Va, oj?! Det visste jag inte. Men det är inget jag vill kommentera vidare, säger en av hennes närmaste kollegor.
- Jag har en varm bild av henne. Jag kunde aldrig tro något sådant, säger en tidigare arbetskamrat.

Var negativ mot droger

Tv-stjärnan har tidigare uttalat sig negativt om droger i medierna.
Hon har också varit en av förebilderna för Riksförbundet Smart, som arbetar drogförebyggande bland ungdomar, och har på förbundets hemsida varit ett av de mest kända namnen.
Smarts Förbundssekreterare Slim Lidén blir ledsen när han får höra om misstankarna mot kvinnan.
- Det är sorgligt. Jag har ju pratat med henne själv på telefon och tyckte att det var en väldigt trevlig tjej. Framför allt så tänker jag på henne själv. Det är alltid sorgligt när någon tar knark, säger han.

Oklart om framtiden

På programledarens arbetsplats har man ännu inte tagit ställning till hennes framtid.
- Vi har tät kontakt med hennes arbetsgivare, som är ett produktionsbolag, och avvaktar mer information, säger kanalens programdirektör.
Kan hon ha kvar sitt jobb om hon döms?
- Jag vill inte gå händelserna i förväg utan avvaktar mer information.
Tycker du att hon är en bra förebild i så fall? - Jag vill inte ge mig in i generaliseringar eller spekulationer. Jag vill vänta och se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag