Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännernas varma hyllningar till Adam Alsing på årsdagen

Adam Alsing hyllas stort • Pappa Rolfs fina ord: ”Han tittar på oss från himlen”
Det har nu gått ett år sedan Adam Alsing dog i sviterna av covid-19.
Foto: Expressen
Gry Forsell.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Jenny Strömstedt.
Foto: Jari Kantola/STELLA PICTURES

För ett år sedan i dag gick Adam Alsing bort efter att ha blivit svårt sjuk i covid. 

Nu skickar vänner och kolleger hälsningar till den omtyckta programledaren via sociala medier.

”Han var en människa som berörde alla med sin kärlek och glädje”, skriver vännen Carin da Silva på Instagram. 

Onsdagen den 15 april 2020 kom beskedet att tv- och radioprofilen Adam Alsing gått bort 51 år gammal.

I dag, ett år senare, skickar vänner och kolleger som lärt känna den folkkära profilen under åren hälsningar och hyllningar. 

”Saknad men inte glömd”

En av Adam Alsings närmsta kolleger var Gry Forssell. På kontot för radioprogrammet Gry Forssell med vänner hyllas Adam Alsing med en bild i svartvitt. 

”Idag är det ett år sen vår vän och kollega Adam Alsing lämnade oss. Saknad men inte glömd”, står det till bilden på den omtyckte profilen. 

https://www.instagram.com/p/CNrdt8TI_nr/

”Saknar honom varje dag”

Även radiokollegan Messiah Hallberg har under dagen lagt upp flera Instagram-stories från radiostudion med filmer och bilder på Adam Alsing med orden ”Ett år i dag” och på en bild där de två kollegerna håller om varandra står ”Jag saknar dig”. 

För tre veckor sedan var det ett år sedan de sände tillsammans under morgonprogrammet, någonting som Messiah Hallberg uppmärksammade med en bild och texten:

”Ett år sedan vår sista sändning tillsammans. Saknar honom varje dag.”

https://www.instagram.com/p/CMwO3BphC9O/

Även Klara Doktorow som också programleder morgonprogrammet, minns och hyllar sin vän på årsdagen genom en bild och text på sin Instagram.

”Ett år sedan du lämnade oss. Jag minns inte så mycket från allt som hände då, det flyter ihop. Jag minns att jag började springa. Tillbaka till jobbet. Rätt in i en boklansering. Jag sprang in i hundadoption (du skulle älska Liz!). Sen kom huset. Försäljning av lägenheten i stan. En flytt. Ny förskola. Renoveringar! Jag sprang och sprang och sprang tills för några veckor sedan. Då tog det bara stopp. Vården ville sätta sina diagnoser men jag visste ju att det var dig jag sprang ifrån. Adam. Ditt liv slog rot djupt där inne i mig. Och jag är så ledsen, så ledsen. Jag vill inte springa mer. Jag ska våga stanna nu, oavsett hur det känns. I mina minnen, i min saknad och i tankarna på det som aldrig blev. Tills vi ses igen. Saknar dig, min vän.”

”Berörde alla”

Tv-profilen Carin da Silva skriver på sin Instagram att det fortfarande känns overkligt att vännen är borta och att det inte gått en dag utan att hon tänker på honom. 

”I början kom alltid tårarna men nu kan jag ”hålla mig” men det betyder inte att saknaden är mindre eller att det inte gör lika ont att han är borta”, skriver Carin da Silva som bland annat jobbade tillsammans med Adam i #AdamLive och fortsätter: 

”Han var en människa som berörde alla i sin närhet med sin glädje, värme och kunskap. En person som vi verkligen hade behövt det senaste året.” 

https://www.instagram.com/p/CNrYuLQjUF2/

Jenny Strömstedt: ”En förebild”

Programledaren Karin Frick var kollega med Adam Alsing på Kanal 5. Hon har lagt upp två bilder på Instagram story på henne och Adam med orden ”Ett år i dag” och ett hjärta. En av bilderna är från när de jobbade tillsammans på programmet ”Ninja Warrior”.

Jenny Strömstedt skriver på Instagram att många saknar Adams värme och kollegiala vänskap. ”För mig var han en förebild i sitt sätt att vara schyst och stöttande kompis i yrkeslivet.” skriver hon bland annat och uppmärksammar Stiftelsen Adam Alsings Minne, som hon är ambassadör för och som varje år kommer att dela ut ett stipendium till en person i mediebranschen som verkar för laganda och allas lika värde.

Vanessa Falk, Daniel Breitholtz och Adam Alsing gjorde podcasten ”Adam och kompani” tillsammans. Båda har under årsdagen lagt upp bilder på dem själva tillsammans med kollegan. Vanessa skriver ”Adam” med ett hjärta och Daniel skriver ”Jag älskar dig”. 

https://www.instagram.com/p/CNrU2k5BxJN/
I april förra året gick Adam Alsing bort i corona, bara 51 år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.