Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännernas sorg efter skådespelarens bortgång

”Han var en väldigt behaglig man”, säger ”Sällskapsresan”-profilen Lasse Åberg.
Foto: EMIL NORDIN
Skådespelaren Svante Grundberg har gått bort plötsligt, 75 år gammal.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
”Svante var en väldigt, väldigt behaglig människa att umgås med. Väldigt rolig, och lite härligt nördig med sina gamla rock n' roll-idoler. Han var en fin man”, säger Sven Melander.
Foto: JENS CHRISTIAN / KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN

Skådespelaren Svante Grundberg har gått bort plötsligt, 75 år gammal.

Nu sörjs han av sina vänner och tidigare skådespelarkolleger.

– Han var en väldigt behaglig man, säger ”Sällskapsresan”-profilen Lasse Åberg.

Skådespelaren Svante Grundberg har gått hastigt bort, 75 år gammal.

Grundberg gjorde sig känd för sina roller i ”Sällskapsresan” och ”Göta Kanal”-filmerna, och för sitt program ”Nattsudd”, som han gjorde med vännen Björn Wallde.

Nu sörjs han av sina forna kolleger och vänner.

Lasse Åberg blir ledsen över att höra om Svante Grundbergs död, och tycker det är hemskt hur många som dött de senaste åren.

– Vad synd. Han var en väldigt behaglig man, vi hade väldigt trevligt. Han hade en distans som var välgörande, och gjorde de här fantastiska grejerna, med ”Nattsudd”. Han var väldigt påläst om musik, säger Lasse Åberg.

Spelade tillsammans i ”Sällskapsresan”

Åberg och Grundberg spelade in ”Sällskapsresan” tillsammans, men fortsatte inte umgås privat efteråt.

– Filminspelning är så himla intensivt, så man får sin sociala bit där. Men vi sågs då och då, och hälsade vänligt på varann. Men jag ingick inte i hans innersta krets. Men vad tråkigt, säger Lasse Åberg.

Sven Melander jobbade också med Svante Grundberg på ”Sällskapsresan”, och minns skådespelaren som rolig och behaglig. De två höll kontakt emellanåt genom åren, och när Grundberg bodde en tid i Malmö träffades de med jämna mellanrum. 

– Nä, vad sorgligt. Svante var en väldigt, väldigt behaglig människa att umgås med. Väldigt rolig, och lite härligt nördig med sina gamla rock n' roll-idoler. Han var en fin man. Och begåvad. Jag tyckte” Nattsudd” var fenomenalt i sin enkelhet, det blev ju nästan lite kultigt, säger Sven Melander.

Rafael Edholm arbetade med Svante Grundberg i ”Göta Kanal”-uppföljarna, och de två hade pratat om att arbeta tillsammans igen.

– Det är sorgligt. Han var en fantastisk människa både framför kameran och bakom. Vi hade skitkul tillsammans. Det var en ära att få jobba tillsammans. Mina tankar går till hans nära och kära, säger Rafael Edholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.