Hasse Alfredson begravs på Skogskyrkogården. Foto: THOMAS CARLGREN / THOMAS CARLGREN TT NYHETSBYRÅNHasse Alfredson begravs på Skogskyrkogården. Foto: THOMAS CARLGREN / THOMAS CARLGREN TT NYHETSBYRÅN
Hasse Alfredson begravs på Skogskyrkogården. Foto: THOMAS CARLGREN / THOMAS CARLGREN TT NYHETSBYRÅN
Hasse och Tage på revy. Foto: JAN COLLSIÖÖ / TT NYHETSBYRÅNHasse och Tage på revy. Foto: JAN COLLSIÖÖ / TT NYHETSBYRÅN
Hasse och Tage på revy. Foto: JAN COLLSIÖÖ / TT NYHETSBYRÅN
Hasse Alfredson. Foto: MATTAIS BARDÅHasse Alfredson. Foto: MATTAIS BARDÅ
Hasse Alfredson. Foto: MATTAIS BARDÅ

Familjens plan för Hans Alfredsons begravning

Publicerad

Hasse Alfredson begravs på fredagsförmiddagen i Stockholm, och hyllas av sina vänner och familj.

Under den borgerliga ceremonin kommer kända artister som Svante Thuresson och Tommy Körberg uppträda med alster från Hasse och Tages låtkatalog.

– Vi försöker så klart göra det så mycket som möjligt i hans anda, säger dottern Sofi Landström.

Hasse Alfredson gick bort den 10 september, 86 år gammal.

Klockan 11 på Skogskyrkogården under fredagsförmiddagen begravs revylegendaren under en borgerlig ceremoni i Stockholm, och kommer hyllas av vänner, familj och allmänheten.

Hasse Alfredsons dotter, Sofi Landström, berättar att ceremonin, som är öppen för allmänheten, kommer bjuda på mycket musik - och vara anknuten till Hasse Alfredsons karriär med Tage Danielsson.

– Det är en öppen ceremoni för de som vill komma, och släkt och vänner så klart, och kolleger. Sen kommer det vara mycket musik. Det blir mycket anknytning till pappa, olika saker som pappa och Tage har gjort, mycket av det. Det blir lite jazzbetonat, så det var mycket sådan musik som de satte texter till eller skrev själva. Och det kommer vara från olika revyer och så, som passar in i det här sammanhanget, säger Sofi Landström.

Tina Ahlin kapellmästare på begravningen

Flera av de som Hasse Alfredson arbetade med under sin karriär kommer vara med under begravningen. Tina Ahlin jobbade med Hasse Alfredson under flera revyer, pjäser och på skivor, och kommer nu vara kapellmästare på begravningen på Skogskyrkogården. Uppträda med Hasse och Tage-låtarna kommer artister som Svante Thuresson och Tommy Körberg att göra.

– Tina Ahlin som är kapellmästare, och sen kommer Jan Allan spela trumpet. Och så kommer Svante Thuresson, Tommy Körberg och Monica Dominique, som kommer sjunga de här olika sångerna, säger Sofi Landström.

 

LÄS MER: Hasse Alfredsons sista hälsning till svenska folket

 

Borgerlig ceremoni för Hasse Alfredson

 

LÄS MER: Hasse Alfredson är död

 

Eftersom Hasse Alfredson inte var kristen, så har familjen valt att inte ha en kyrklig begravning.

– Det är en borgerlig begravning, det är viktigt att påpeka, säger dottern.

Men Hasse Alfredson hade inga egna önskemål för sin begravning, utan ceremonin är planerad av hans familj efter vad de tror att han skulle ha tyckt om. Dottern Sofi Landström tycker det är viktigt att begravningen speglar pappa Hasse Alfredson.

– Det här är vad vi vill göra, och vi försöker så klart göra det så mycket som möjligt i hans anda. Vi har det hela tiden i baktanken, "vad skulle han vilja?". Han var en väldigt enkel person i sig, så det ska inte vara för pampigt och överdådigt, och det ska vara som han var

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag