Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännerna sörjer Adam Alsing: ”Fruktansvärt”

Programledaren Adam Alsing blev 51 år gammal – dog i sviterna av corona.
Steffo Törnquist minns Adam Alsing.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Adam Alsing och Gry Forssell.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Foto: Olle Sporrong / Expressen / OLLE SPORRONG
Gry Forssell.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
Adam Alsing blev 51 år gammal.
Foto: SVEN LINDWALL
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
1 / 7

Familj, vänner och kolleger sörjer Adam Alsing som gått bort efter att ha smittats av coronaviruset.

Jessica Almenäs, Karin Frick och Carolina Gynning är bara några av alla som nu delar med sig av sina bilder med Adam genom åren:

”Det här blev sista bilden med dig”, skriver Almenäs på Instagram. 

På onsdagen kom beskedet att tv- och radioprofilen Adam Alsing gått bort 51 år gammal.

Han avled efter att ha smittats av coronaviruset.

Vännerna som lärt känna programledaren genom åren är nu i sorg. 

Malin Berghagen skriver om känslorna på Instagram:

”Vem har inte hört Adams röst och skrattat sig varm i bilen på väg till jobbet en morgon? Jag har till och med fåt en bamsekram som gäst i hans studio. Fina, fina Adam. Kan vi kanske vakna upp nu och fatta att det är här allvar? Det drabbar inte bara äldre”. 

Programledaren Jessica Almenäs delar med sig av sin sista bild med Adam Alsing. 

På Instagram skriver hon bland annat:

”Är chockad och bestört och förkrossad över att underbara Adam har lämnat oss. Det här blev sista bilden med dig, en av många genom åren”. 

https://www.instagram.com/p/B_A1cVZl1ig/

Caronlina Gynning sörjer också. 

Även hon har lagt ut en bild där hon står tillsammans med Adam Alsing. 

https://www.instagram.com/p/B_Az13SHQaj/

Programledaren Karin Frick var kollega med Adam Alsing på kanal 5. Hon skriver på Instagram att de jobbade tillsammans under bland annat programmet ”Ninja Warrior”.

https://www.instagram.com/p/B_A_3_fpeBP/

Programledaren Kristin Kaspersen skriver också om sorgen på Instagram: 

”Plötsligt kommer ett besked och jag hör mig själv skrika - Neeej!!! Du ska ju vara här med ditt härliga skratt och underbara humor. Hjärtat gör ont! Tack för alla skratt du gett mig genom åren. Tack för all pepp genom karriären. Vi började ungefär samtidigt som programledare du och jag. Så många fina minnen. TACK! Mina tankar går till din fina familj och dina nära. Vila i frid fina fina du!”. 

https://www.instagram.com/p/B_AqcuopEDo/

”Gud vad hemskt”

Tv-profilen Agneta Sjödin jobbade tillsammans med Adam Alsing när de programledde ”Tur i kärlek”. 

Under onsdagskvällen berättar hon om känslorna:

– Nej, gud vad hemskt. Jag kan inte tro det är sant. Jag visste inte att han var sjuk ens, säger Agneta Sjödin. 

Agneta Sjödin och Adam Alsing när de ledde tittarsuccén Tur i Kärlek.
Foto: TV4

– Det känns så himla fruktansvärt och tragiskt. 

”Tur i kärlek” var Agneta Sjödins första jobb i tv, medan Adam Alsing hade lite mer erfarenhet. 

– Han var väldigt schyst och trygg. Han var lite mer erfaren än mig. Det var kul att jobba med Adam. Han var väldigt schyst, säger Agneta Sjödin. 

Programledaren Caroline Giertz och Adam Alsing har båda lett humorprogrammet ”Måndagsklubben” och de hade under många år en nära vänskapsrelation. 

– Det är helt obegripligt, helt overkligt. Man tänker att man har all tid i världen att återuppta vänskap... så har man inte det, säger Caroline Giertz: 

– Sist vi sågs så var jag uppe på Mix Megapol och han kom utspringande ur sin studio. Vi stod och kramades, berättade hur mycket vi tyckte om varandra och sa att vi skulle ses. Sedan, som alltid, så gör man inte det och så går månaderna. 

Caroline Giertz var nära vän med Adam Alsing.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND

Hur kommer du att minnas Adam Alsing? 

– Han var vid tiden för Måndagsklubben enormt underskattad. Han sågs som en skämtperson men han var en av de mest allmänbildade, kloka människor, som jag har träffat. Han visste hur saker skulle läggas fram eller klippas om man hade fastnat. En väldigt engagerad pappa som körde sina ungar till hockey. Vi var på semestrar tillsammans och det var alltid så roligt att vara med honom för han var så bra pappa, det är inte alla pappor som är så bra med sina barn eller andras barn. Men Adam var det, säger Caroline Giertz.

Radiostationen NRJ sörjer nu den populära programledaren: 

– Vår kära kollega och vän Adam Alsing har tragiskt gått bort. Det är otroligt smärtsamt och våra tankar går till Adams familj, säger NRJ:s vd Richard Mazeret.  

Förre Idolprogramledaren och musikproducenten, Anders Bagge, sörjer sin vän på Instagram: 

R.I.P Fina Adam detta blev chockartat! Vilket tomrum du lämnar vännen 😢

Styrka till din familj”. 

Även Laila Bagge har arbetat med Adam Alsing och hon uttrycker nu sin sorg på Instagram.

”Jag finner inga ord, jag är uppriktigt sagt så fruktansvärt ledsen ända in i själen. En vän och kollega som jag har delat både glädje och tårar med har gått bort! En vän med stort hjärta som kommer att lämna ett enormt tomrum hos mig men också hos väldigt många andra”, skriver hon

Carin da Silva: ”En mentor”

Tv-profilen Carin da Silva har jobbat med Adam Alsing, i bland annat #AdamLive. Hon berättar att hon fick beskedet via en kompis.

– Jag är fortfarande i chock. Jag bröt ihop på golvet och är kvar där, säger hon.

Carin da Silva beskriver Adam Alsing som en mentor. Som en ”supersnäll, intelligent, professionell och ödmjuk” person.

– Han har lärt mig så otroligt mycket. Han var en av de absolut finaste människorna jag någonsin mött, och hade ett otroligt stort hjärta på helt rätt ställe, säger hon.

Carin da Silva fortsätter:

– Jag kommer minnas honom som den ödmjuka människa han var. Han messade mig för bara några veckor sen och skrev att han tyckte jag gjorde en bra insats i ”Bäst i test” och sån var han: han tog sig tid att messa för att skriva så trots att vi inte hörts på flera år.

I samband med det berättade Adam Alsing också att han låg hemma sjuk.

– Men att det skulle gå så här trodde nog ingen. Jag är helt i chock. Han var inte gammal och tog väl hand om sig själv. Mina tankar går självklart till familjen.

Messiah Hallberg arbetade tillsammans med Adam Alsing i deras morgonprogram i NRJ. På Instagram skriver komikern: 

”Saknar dig redan oerhört. Du varma, fina vän med ditt smittande skratt. Ingen fick mig att känna mig roligare än du”. 

Även Klara Doktorow, som också programleder morgonprogrammet, sörjer sin vän.

”Adam, Du fattas mig. Jag tycker så mycket om dig och jag kan inte tro att det här är sant. Det är ofattbart. Om det finns en himmel så vill jag dit, där du är. För där är det garanterat smart, underbyggt, roligt!, lite soligt och det luktar garanterat betyg 5/5 av lyxig parfym och djup skog på blå buss mot Södermalm. Vi ses snart och jag lovar att ta med mig kastanjetterna. Älskade, älskade Adam”, skriver hon på Instagram. 

Tony Rickardsson, före detta speedwaystjärna som var programledarekollega med Adam Alsing i svenska uppsättningen av motorprogrammet ”Top Gear” har svårt att hitta orden efter dödsbeskedet:

– Det är verkligen en chock. Jag visste att han var sjuk sedan ett par veckor tillbaka men inte att det var så här illa.

– Han var ett proffs att jobba tillsammans med, det var en fantastisk inspelningstid.

– Det är helt obegripligt, jag har inte hunnit greppet det riktigt än.

Anja Pärson: ”Otrolig människa”

Den tidigare skidåkaren Anja Pärson var vän med Adam Alsing.

– Att träffa Adam var alltid en stor glädje. Även fast vi inte sågs så ofta var det alltid lika varmt och härligt att ses. Otrolig människa som alltid var skarp i alla lägen och alltid spred ett lugn i intervjuer och program i kombination med stor humor. Man kunde sitta med Adam i timmar med och fördriva tid i väntat på olika jobb. Känns helt ofattbart att han inte är med oss längre och jag har inte förstått det riktigt ännu, säger hon. 

Artisten Jill Johnson skriver också på Instagram: 

”Jag är chockad och så ledsen över att nås av den tragiska nyheten att du är borta! Det känns så overkligt. Vi var inte nära varandra, men jag tyckte om dej. Mina varmaste tankar till din familj. Sov gott😭♥️🙏🏼”. 

Och artisten Pernilla Wahlgren skriver:

”Ofattbart att ta in. Fina, glada, varma, omtänksamma Adam. Älskad & omtyckt av så många. Vi är många som sörjer nu... Alla mina tankar går till din familj.”

Även artisten Linda Bengtzing ger uttryck för sin sorg på Instagram. Där skriver hon:

”Nej. Nej. Fel. Fel. Alltid stora famnen. Skulle varit hos dig på ditt jobb men tackade nej, saker kom ivägen. Nu kommer jag ångra det förevigt.”

Artisten Charlotte Perrelli uttrycker också sin sorg på Instagram:

”Mitt hjärta brister i tusen bitar. Adam! Det får inte vara sant...... Kom tillbaka, du glada omtänksamma själ. Mina tankar går till familjen.”

Artisten Lena Philipsson skriver på Instagram:

”Verkligheten kryper alltför nära inpå. Adam Alsing. Du kommer vara saknad. #fuckcorona alla mina tankar går till familjen”

Jenny Strömstedt har lagt upp ett brustet hjärta och skriver:

”Nej! En så varmhjärtad begåvad branschkollega och gymkompis som det alltid var lika fint att träffa. Mina varmaste tankar till alla nära kära.”

Patrick Ekwall: ”Snällaste, bästa”

En nära vän till Adam Alsing var sportreportern Patrick Ekwall. Ekwall skriver på Instagram: 

”Adam, du den snällaste, bästa, roligaste mest underbara kompis - det får inte vara sant. Hur kan du ha ryckts ifrån oss? Hur bottenlös kan verkligheten få lov att vara?”, skriver han. 

”Jag vill inte tro att detta är sant, det får inte vara det. Älskade kompis, kom tillbaka. På något vis”, avslutar Patrick Ekwall inlägget. 

Artisten Nanne Grönvall berättar att hon träffade Adam Alsing för sex veckor sedan när hon gästade hans radioprogram i NRJ.

– Det är fullständig chock. Det går inte att ta in det, säger hon. 

Sedan 1990-talet har de setts i flera olika jobbsammanhang och Nanne Grönvall minns en varm person. 

– Han kunde allt. Han var klok och väldigt omtänksam. Man skrattade mycket tillsammans. Han var en hjärtlig person. Det är så fruktansvärt ledsamt. Man tänker på hans nära och kära. Det känns overkligt. 

”Stor saknad och bestörtning”

Kollegerna Daniel Breitholtz och Vanessa Falk, som tillsammans med Adam Alsing gjort podcasten ”Adam och kompani”, skriver på poddens Instagramkonto: 

Vi älskar dig! /Daniel & Vanessa”. 

Vanessa Falk skriver på sitt eget Instagramkonto

Jag älskar dig. Är helt förkrossad. Tack för allt du gett mig Adam. Jag kan inte förstå eller ta in. Jag tänker på dig och din familj varje sekund.

Agneta Sjödin minns vännen och kollegan Adam Alsing.
”Bara sex veckor sedan jag var med i hans program”.
Carin Da Silva har jobbat med Adam Alsing i fyra år – föll ihop när hon fick beskedet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.