Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vännerna skakade efter skådespelarens ord om övergreppen

Marianne Mörck Foto: SVT
Regina Lund Foto: SVT
Peter Jöback Foto: SVT
Regina Lund Foto: SVT
Foto: SVT
Ann-Louise Hanson Foto: SVT
Peter Jöback Foto: SVT
Peter Jöback Foto: SVT
1 / 9

Marianne Mörck har blivit utsatt för flera sexuella övergrepp.

När sångerskan och skådespelaren berättar sin historia i "Stjärnorna på slottet" blir de andra deltagarna mycket berörda.

– Jag blev väldigt tagen av det som har hänt henne, säger Peter Jöback i programmet.

Klockan 20.00 på lördagskvällen sände SVT säsongens andra avsnitt av "Stjärnorna på slottet". Kvällens program handlade om Marianne Mörck och under frukosten berättade den prisbelönta sångerskan och skådespelaren att hon utsattes för flera sexuella övergrepp i sin ungdom.

– När jag kom in i puberteten röjde jag ganska hårt från att jag var 15 till att jag var 18-19. Det fanns liksom inga gränser, jag var överallt. Jag var på Q Club och fick i mig alkohol. Nu skönmålar jag. Men där blev också sådana där saker när jag fick något annat i mig än det jag skulle ha. Och då var det en ordentlig våldtäkt som var där på ovanvåningen på Q Club, sa Marianne Mörck i programmet och fortsatte:

– Jag förlorade min kjol kommer jag ihåg. Den fanns inte sedan. Jag vaknade ju när det byttes av men jag kunde inte röra mig. Jag var liksom stel.

 

LÄS MER: Vännerna bryter ihop efter Jöbacks hemska berättelse: ”Blev chockad” 

 

Ann-Louise Hanson frågar då om Marianne Mörck hade blivit drogad.

– Ja jag tror det. Det var någonting och så blev det så. Min värsta grej var ju inte att jag hade blivit så... för så var ju män liksom. Men så kom jag hem utan kjol och att förklara det för mamma... det var den stora grejen. Jag har haft svårt med män egentligen för mamma hade en kusin vars man också började på och höll mig mot staketet och ville klä av mig medan man kan se in i rummet där mamma, pappa och hans fru sitter. Och sedan var de en till som jagade in mig i en garderob. Det var en annan. Och jag fattade inte, sa hon i programmet.

Vännerna skakade av Marianne Mörcks berättelse

Vännerna blir mycket skakade av Marianne Mörcks berättelse.

– Gud, utbrast Peter Jöback i programmet.

I förra veckans avsnitt av "Stjärnorna på slottet" berättade även Peter Jöback att han utsatts för sexuella övergrepp.

– Jag blev väldigt tagen av det som har hänt henne. Jag reflekterar över just det där... det är spännande när man har saker gemensamt. Att det där har man känt på något sätt. Jag är inte förvånad, sa han i programmet.

 

LÄS MER: Jöbacks tårar – efter övergreppen som barn 

 

Marianne Mörck fortsatte:

– Jag är inte ensam, jag tror att var och varannan kvinna som lever i Sverige har råkat ut för det. Och det är ju dagligen i tidningarna. Det fortsätter i all evighet.

Efter frukosten, som också innehöll mer trevliga historier, fick Marianne Mörck en kram av Regina Lund.

– Jag är alldeles berörd av henne. Och man begriper också hennes svada, vasshet och överlevnads... ibland hårdhet. Och hennes fantastiska replik och humor. Hon är ju en överlevare av rang och hon blir så väldigt tydlig och klar, sa hon i programmet.