Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Cox och Anistons sorg efter ”Vänner”-skådisens död

James Michael Tyler är död.
Foto: KEN MCKAY/ITV/REX / KEN MCKAY/ITV/REX/IBL REX FEATURES
James Michael Tyler spelade baristan Gunther i ”Vänner”.
Foto: NIPI / TT NYHETSBYRÅN
Jennifer Aniston.
Foto: CHRISTINE CHEW/UPI/SHUTTERSTOCK
Courteney Cox.
Foto: CHRIS PIZZELLO / AP TT NYHETSBYRÅN/ NTB SCANPIX

James Michael Tyler är död. Skådespelaren, känd som Gunther i ”Vänner”, var sjuk i prostatacancer, skriver TMZ. Han blev 59 år.

Flera av seriens stjärnor har uttryckt sin sorg efter hans död.

”Vänner hade inte varit detsamma utan dig”, skriver Jennifer Aniston på Instagram.

Det var för ett år sedan som James Michael Tyler gick ut med att han hade drabbats av prostatacancer. Diagnosen fick han 2018, men valde då att hålla den hemlig.

För fansen kom beskedet som en chock. En kort tid innan beskedet hade han medverkat i ”Vänner”-återföreningen, utan att säga något om sjukdomen. Skådisen berättade senare att han inte hade velat kasta en skugga över återseendet.

Nu har James Michael Tyler gått bort. Han somnade in i sitt hem i Los Angeles under söndagsmorgonen. Det bekräftar hans agent för TMZ. Han blev 59 år. 

Aniston: ”Vänner hade inte varit detsamma utan dig”

Skådespelaren blev känd världen över för sin roll som Gunther, den vänliga om än timida baristan i ”Vänner”. Flera av seriens stjärnor har uttryckt sin sorg på Instagram efter hans död.

”Vänner hade inte varit detsamma utan dig. Tack för alla skratt du tillförde showen och allas våra liv. Du är så saknad”, skriver Jennifer Aniston som spelade Rachel.

”Du visade lika stor tacksamhet varje dag på inspelningarna som den tacksamhet jag har för att ha känt dig. Vila i frid James”, skriver Courteney Cox som spelade Monica.

”James Michael Tyler, vi kommer att sakna dig. Tack för att du var där för oss alla”, skriver Lisa Kudrow som spelade Phoebe.

”Vi hade många skratt ihop, kompis. Du är saknad. Vila i frid min vän”, skriver Matt LeBlanc som spelade Joey.

Familjens ord

I ett uttalande skriver hans familj om sorgen:

Världen kände honom som Gunther (den sjunde ”Vännen”), i succéserien Vänner, men Michaels nära och kära kände honom som en skådespelare, musiker och en kärleksfull make”.

Familjen skriver vidare att James Michael Tyler älskade att gå på konserter och matcher i amerikansk fotboll.

Om du träffade honom en gång skaffade du en vän för livet”.

Se mer

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.