Vännens sista möte med Amy Winehouse: ”Stort bråk”

I veckan besökte han ”This Morning” för att berätta om sin vänskap med Amy.
Foto: KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK / KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Amy Winehouse gick bort 2011, bara 27 år gammal.
Foto: MATT DUNHAM / AP

Det har gått tio år sedan sångerskan Amy Winehouse tragiskt gick bort vid 27 års ålder. 

Hennes bästa, och enda vän på slutet, minns tillbaka på sista mötet. 

– Jag hade ett stort bråk med henne, säger Tyler James i brittiska morgonshowen ”This Morning”. 

Tyler James var Amy Winehouses bästa vän under många år. När han gästar ”This morning” berättar han om den stormiga och känslosamma tiden innan hon gick bort den 23 juli 2011. 

– Jag hade ett stort bråk med henne för jag hittade ett brev från hennes läkare där det stod att hon skulle dö om hon fortsatte dricka, säger han och förklarar att Winehouse bara missbrukade alkohol de sista tre åren av hennes liv. 

Efter bråket lämnade James deras gemensamma bostad, ovetandes om att det var sista gången han skulle se henne i livet.

Tyler James i London 2016.
Foto: / XPOSURE PHOTOS / TT / TT NYHETSBYRÅN

Bodde tillsammans sista åren

När han återvände till lägenheten några dagar senare såg han en ambulans parkerad utanför. Den hyllade sångerskan hade hittats död i sängen, bara 27 år gammal. Dödsorsaken fastställdes senare som alkoholförgiftning. 

”Rehab”-sångerskan och Tyler James blev vänner i börjans av tonåren och han beskriver sig själv som den ”enda” vän Winehouse hade kvar på slutet. De sista åren bodde de tillsammans, men James hade svårt att hantera sångerskans tunga alkoholmissbruk. 

– Så fort hon tog ett återfall stack jag därifrån, jag var rädd att hon skulle tro att jag skulle stötta henne i det. Så jag stack, och efter två dagar sa hon ”Tyler, kom hem”, och då kom jag tillbaka. 

”Själsfrände”

 James tycker att det är jobbigt att prata om Amy och berättar att han fortfarande inte har kommit över sorgen efter hennes död. 

– Amy var min själsfrände. Vi var två halvor av samma person. Jag föreställde mig aldrig livet utan henne. Hon var min bästa vän. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.