Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sonens hälsning till Adam Alsing

Kollegor höll tyst minut efter att programledaren gått bort i covid-19.
Adam Alsing.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Adam Alsing.Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES

Folkkära tv-profilen Adam Alsing blev bara 51 år gammal, innan han gick bort i sviterna av coronaviruset.

Innan sin bortgång såg Adam Alsing fram emot att få bli farfar för första gången – och hyllas nu av sonen Sebastian Alsing på Facebook.

”Min älskade pappa, så stolt jag är över dig. Saknar dig enormt”, skriver han till en bild där han kramar om sin pappa.

Älskade tv- och radioprofilen Adam Alsing gick på onsdagen bort, bara 51 år gammal, i sviterna av det allt mer utbredda coronaviruset. Bara veckor före sin död, den 25 mars, skrev Alsing på Instagram att han inte kunde spela in podcast för att han kände sig lite sjuk, och därför tog ansvar och inte gick ut bland folk.

Strax före insjuknandet träffade Adam Alsing sin gamla och goda vän, tv-mannen Henric von Zweigbergk, och kort därpå blev de båda sjuka i coronaviruset.

– För en månad sedan så träffades vi och tillbringade en eftermiddag och kväll tillsammans, och sen någon vecka senare blev vi båda två sjuka, och hade bara lite kort kontakt, berättar von Zweigbergk.

Kom som en chock: ”Hände väldigt nära”

Adam Alsings död kom som en chock för Henric von Zweigbergk, som inte visste hur sjuk Alsing hade blivit. Melodifestivalen-profilen tycker vännens bortgång är orättvis – inte minst då Alsing skulle bli farfar för första gången snart.

– Det händer massa hemskheter ute i världen, men det här hände väldigt nära. Och det kom så oväntat. Det känns så orättvist mot familjen och mot Adam. Han skulle bli farfar också, säger Henric von Zweigbergk.

Sonen Sebastian och hans fru väntar barn

Det är Alsings äldsta son Sebastian Alsing, och hans fru Ida Alsing som väntas få barn i maj. I ett öppet inlägg på Facebook skriver nu sonen om saknaden efter sin pappa.

”Min älskade pappa, så stolt jag är över dig. Saknar dig enormt”, skriver han till en bild där Adam Alsing kramar om honom, på hans bröllop.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10163286014385156&set=a.10150461118215156&type=3&theater

Glädjen över att få sitt första barnbarn var något som Adam Alsing berättade om öppet både i sitt radioprogram ”NRJ Morgon” och på sociala medier.

– Jag är snart tuffe farfar Adam! Det är så roligt. Jag försöker hålla mig från att inte köpa en massa grejer, Men det finns så mycket gulliga barnkläder, sa Adam Alsing i radion i januari.

Brodern: ”Saknar honom jävligt mycket”

Även Adam Alsings bror Tobias Alsing beskriver sin sorg i ett inlägg på Instagram:

”Min storebror var en man med många ansikten som passade i de flesta (alla?) sammanhang. Vi saknar honom jävligt mycket”, skriver han till ett bildspel på sex bilder.

https://www.instagram.com/p/B_DXgGkJ77p/
Steffo Törnquist berättar om hur han tror att Adam Alsing kan ha smittats.
Programledaren död av covid-19 – blev 51 år gammal. Såhär rapporterade Expressen TV kort när beskedet kom.

Adam Alsings debut som programledare:

Adam Alsings debut som programledare

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.