Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vännen: "Han sa att han inte ville dö"

Foto: © BILDBYRÅN
Foto: RON EDMONDS / AP / TT / / AP TT / NTB SCANPIX
Foto: KENNETH JONASSON
Foto: MELI PETERSSON ELLAFI / BILDBYRÅN
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN
Foto: MIKAEL SJÖBERG
Bild tagen några veckor innan han fördes akut till sjukhus. Robert Gidlöf, Martin Lidberg och Frank Andersson.
Foto: Instagram
1 / 8

Frank Andersson hade de närmaste vid sin sida när han dog.
Den folkkära brottningsstjärnan hann berätta att han var lycklig över sitt liv innan han gick bort.
– De som känner Frank Andersson vet att han har levt trippla livet alla andra lever, säger vännen Robert Gidlöf.

Frank Andersson vann tre VM-guld, tre EM-guld och ett OS-brons under en makalös karriär. Han blev samtidigt en av Sveriges mest älskade idrottsmän.
Under sin sista tid i livet hade han brorsonen Svante, sin bror Tommy, ex-sambon Jeanette, sin nioåriga dotter Montana och vännen Robert Gidlöf vid sin sida på Karolina sjukhuset i Stockholm.
Frank Andersson var lycklig över vad han upplevt i livet. 

– Han sa det till mig: "Jag tänker fan inte dö. Jag vill inte dö", men de som känner Frank Andersson vet att han har levt trippla livet alla andra lever. Han har gjort allt man kan tänkas göra och han skulle inte vilja ha något ogjort. Det är få förunnat att känna så om sitt liv, säger Robert Gidlöf. 

LÄS MER: Frank Andersson är död

"Haft så mycket roligt"

–  Vi sa: "Tänk om vi skulle skriva en bok, då skulle vi behöva ljuga ned den till skillnad från andra som ljuger upp sina böcker för vi har haft så mycket roligt", säger Gidlöf.
Frank Andersson drabbades av komplikationer efter den svåra hjärtoperation han genomgick under torsdagen. Han gick bort söndag kväll. Brodern Tommy och brorson Svante Andersson stöttade Frank varje dag på sjukhuset. Svante Andersson minns en omtänksam farbror som omgavs av kärlek den sista tiden.
– Mina njurar la av 2013, så jag har ju fått farsans njurar, då var Frank på mitt sjukhus och ställde upp hela tiden. Han var så omtänksam. Han ställde upp för mig när jag behövde hjälp och nu var det min tur, säger Svante Andersson.
– Han hade ett stort hjärta, ett stort hjärta som till sist svek, säger Svante Andersson.

LÄS MER: Exfrun Jeanette i sorg: ”Han skulle ta den här fajten”Frank Andersson tillhör de så kallade 56:orna, de svenska idrottsstjärnor födda 1956 – Björn Borg, Ingemar Stenmark, Linda Haglund och Thomas Wassberg – som under samma era hade stora internationella framgångar. Efter karriären har Frank Andersson också medverkat i olika tävlingsprogram som "Robinson Vip", "Mästarnas mästare" och ”Let’s dance”. 


LÄS MER: Stenmarks sorg:  ”Som en chock”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.