Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännen berättar sin sanning om Avicii

Tim ”Avicii” Berglings piano
Tim ”Avicii” Bergling
Foto: ABACA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Tim ”Avicii” Bergling
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Tim ”Avicii” Bergling
Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Alessandro ”Alesso” Lindblad
Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Alessandro ”Alesso” Lindblad
Foto: ROGER TURESSON / DN / TT / DN TT NYHETSBYRÅN
Tim ”Avicii” Bergling
Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Tim ”Avicii” Bergling
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
1 / 9

Avicii skapade många berömda melodier på sitt piano, nu tas det hem till Sverige för att ställas ut på museum, rapporterar EDM Sauce.

Stjärnans allt för tidiga död har drabbat hans omgivning hårt – och fått svenske housestjärnan Alesso att ompröva sitt hektiska dj-liv.

Han berättar hur han ser på hur vännen påverkades av livet på världsscenen. 

– I grund och botten är vi killar som stannar hemma och gör musik på våra datorer och inte är så sociala, säger Alesso i New York Post.

Den svenska superstjärnan, låtskrivaren och dj:n Tim ”Avicii” Bergling skapade melodierna till många av sina största hits på sitt piano. 

Förra veckan såldes dj:ns hus i Los Angeles för 159 miljoner kronor. Nu avslöjar företaget bakom homestylingen att pianot är på väg hem till Sverige – det rapporterar EDM Sauce.

Enligt sajten ska den vackra flygeln av märket Steinway få ett nytt hem på ett museum i Stockholm.

https://www.instagram.com/p/BnH2jzEl4kN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

LÄS MER: Aviciis hus i Hollywood sålt i hemlighet – för jättebelopp 


Aviciis död har påverkat vännerna

Tim Berglings tragiska bortgång den 20 april chockade en hel värld. Han blev 28 år gammal.

Nyligen berättade DJ-stjärnan och vännen Alessandro ”Alesso” Lindblad, 27, i en intervju med New York Post att Aviciis död har fått honom att ompröva sitt eget liv.

– Det är en fruktansvärd, fruktansvärd förlust. Inte bara för dansmusiken, jag tror hela världen visste vem Avicii var. Jag ser mycket av mig själv i honom, vi kommer från samma stad, gick i samma skola och kände varandra. Vi stod varandra nära och våra karriärer löpte parallellt, säger han och fortsätter:

– I grund och botten är vi killar som stannar hemma och gör musik på våra datorer och inte är så sociala. Folk kommer fram och säger ”Ni lever så bra. Ni turnerar över hela världen, bor på fina hotell, spelar och tjänar pengar”. Men man känner också av trycket, med förväntningar och stress och allt det där.


LÄS MER: Familjen startar ett minnesforum för Avicii 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.