Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vann Eurovision - kritiserar nu SVT

Låtskrivarna Stefan Örn och Sandra Bjurman skrev vinnarlåten till Azerbajdzjanduon Eli/Nikki. Här syns de efter vinsten i av Eurovision song contest 2011.Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Stefan Örn skrev "Running scared", låten som gav Azerbajdzjan segern i schlager-EM förra året.

Efter succén för Björn Ranelids omsusade "Mirakel" var han inte nådig i sin kritik mot SVT.

– Det är ett skämt. Det är synd om alla låtskrivare som kämpar och sliter med att skriva bidrag, säger han när TT Spektra når honom på telefon direkt efter tävlingen.

På Facebook skriver han bland annat att "alla som är inblandade i detta spektakel borde skämmas".

– Jag lovar att aldrig mer ställa upp i något som har med Melodifestivalen att göra, det är officiellt, säger han på lördagskvällen.

Melodifestivalens producent Christer Björkman tar kritiken med ro.

– Det får stå för honom. Sådant får man räkna med när det handlar om så här avvikande bidrag. Man kan alltid diskutera smak när det gäller musik, men det måste vara konstnärligt högt i tak i Melodifestivalen, säger han.

Rätt artister till schlagerfinalen?

Rätt artister till Andra chansen?

Hur många getingar får Björn Ranelids och Sara Lis "Mirakel"?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.