Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Valter Skarsgård om fansen: "Konstigt"

Valter Skarsgård under inspelningen av filmen "IRL".
Foto: Anna-Lena Mattsson

Valter Skarsgård, 17, gör sin första huvudroll i "IRL" som har biopremiär på fredag.

För att vara nykläckt som skådespelare har han redan förbluffande många fans världen över. De mest hängivna följer bröderna Skarsgård hack i häl på nätet nästan ständigt.

– Det är så konstigt, säger Valter Skarsgård.

Det handlar om sajter, bloggar och Instagram-konton där beundrare samlar på i princip all info man kan komma åt om de världsberömda bröderna Skarsgård. Mycket är foton – paparazzibilder så klart, men även privata bilder som har "läckt".

– Om någon har det minsta öppen Facebook överhuvudtaget så norpar de åt sig allt. Jag har jättelåst Facebook och det har alla mina syskon. Men när jag precis hade skaffat Facebook förstod jag inte riktigt hur inställningarna funkade, så då har folk fått tag på bilder. Samma med Instagram. Sen är ju många av bilderna paparazzibilder, när jag går med Alex (Skarsgård) och så. Sådant sprids ju som en löpeld.

Och de mer privata?

– Det finns folk som är så besatta att de gör vad som helst för att få tag på de här bilderna, och då är det inte omöjligt.

Vad tycker du om de här "Skarsgård"-nördarna?

– Det är så konstigt. Det är ju oftast bilder på Alex och Gustaf. Men på Instagram finns det någon som försöker följa oss hela tiden, och en av dem har blivit väldigt besatt av mig och har lagt upp bilder på mig, vilket känns konstigt. Jag är ju den okände av oss, medan Alex ju är flickidol över hela världen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.