Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Våldtäktsutredning mot komiker läggs ned

Förundersökningen mot den kända svenska komiker som varit misstänkt för våldtäkt läggs ner.

Orsaken ska vara brist på bevis.

– Ord står mot ord, säger åklagaren, Debika Ray Berghog. 

Komikern har varit misstänkt för sexualbrott, bland annat våldtäkt och sexuella ofredanden, mot flera målsäganden. De anmälda brotten ska ha ägt rum under perioden 2013-2017. 

Anmälningarna gjordes i höstas, då förundersökningen inleddes.

I våras ska den folkkäre komikern ha delgivits misstanke om brott, enligt åklagaren. Men nu läggs alltså förundersökningen ner.

– Det läggs ner på grund av bevisproblem. Ord står mot ord och den misstänkte förnekar brott, säger Debika Ray Berghog, åklagare.

Enligt åklagaren har det hållits flera förhör, bland annat med den misstänkte komikern, och tekniska undersökningar har genomförts.

– Några av brotten har även preskriberats, säger kammaråklagare Debika Ray Berghog.

"Ville verkligen inte ha de där bilderna"

Komikern ställde in flera bokade framträdanden sedan anklagelserna mot honom blev kända i höstas, och flera avbröt sina samarbeten med mannen.

Enligt uppgifter till Expressen anklagades komikern för att ha utfört en våldtäkt i Jönköping.

Den andra anmälda våldtäkten gällde en händelse i Stockholm i somras. 

Det tredje anmälda brottet rörde ett sexuellt ofredande via Snapchat.

 – Jag ville verkligen inte ha de där bilderna och klippen. Jag var så äcklad, just för att man inte trodde det om honom av alla människor, har kvinnan som anmälde händelsen tidigare sagt. 

Nu har alltså förundersökningen och misstankarna mot mannen lagts ned.

Målsägandebiträdet Rebecca Lagh, som företräder en av kvinnorna som anmälde mannen för våldtäkt, vill inte kommentera beskedet.

– Hon vill inte yttra sig, säger Rebecca Lagh. 

Expressen har sökt komikerns advokat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.