Väder-Tones nya liv – efter åren i TV4

Tone Bekkestad bor i Olso med sin sambo, nu letar paret efter ett semesterboende i Italien.
Efter sina år i Sverige valde Tone Bekkestad att lämna landet för ett nytt liv i Norge.
Foto: DR / STELLA PICTURES DR
Tone var en av våra allra mest populära väderpresentatörer, men hade också varit i blåsväder efter ett utvik i Slitz 2006.
Foto: FOTO: JOHAN OLSSON/TV4 / TV4
Foto: JOEL NILSSON

Efter sina år i Sverige valde Tone Bekkestad att lämna landet för ett nytt liv i Norge.

I dag lever hon tillsammans med flygkaptenen Frithiof utanför Oslo, men paret har storslagna planer på att skaffa boende utomlands.

– Vi tittar på Italien för lite mer värme, säger Tone Bekkestad.

Det var efter några intensiva år som Tone Bekkestad, 47, valde att lämna Sverige för ett nytt liv i Norge. Hon var då sen länge en av våra allra mest populära väderpresentatörer, men hade också varit i blåsväder efter ett utvik i Slitz 2006 som ledde till att hon blev tillfälligt avstängd från TV4-rutan. Tittarna protesterade, och snart var Bekkestad tillbaka med sina väderpresentationer.

Men det var drömmen om nya utmaningar på jobbet som lockade henne tillbaka till Norge. Tone Bekkestad har i dag en framgångsrik karriär som föredragshållare, moderator och kursledare i videoteknik.

– Där känner jag att med mina år på TV4 och jobb framför publik, att jag har en hel del att komma med, säger hon.


LÄS MER: Så gick det sen för väderpresentatörerna 


Trots flytten till Norge, har det blivit så att Tone Bekkestad nästan uteslutande jobbar i Sverige.

– I och med att jag är ute så mycket så träffar jag mina tittare på ett annat sätt än jag gjorde i studion och det är himla kul, säger hon.

Drömmen om Italien

Tone Bekkestad är sambo med flygkaptenen Frithiof, som hon träffade via gemensamma vänner på ett femtioårskalas för drygt tre år sedan.

– Vi har en villa tillsammans som vi har byggt, det tar en kvart att köra till Oslo. Vi flyttade in för snart två år sedan. Vi har det väldigt bra, säger Bekkestad.

Nu drömmer meteorologen och hennes kärlek om att skaffa ett semesterboende i Italien. Men paret tänker inte slå till på första bästa lya - det ska kännas helt rätt.

– Vi tittar på Italien för lite mer värme och det beror på vad vi hittar som känns rätt. Vi har varit på en hel del visningar och tittat både på lägenheter och hus, vi får se var det landar, säger Tone Bekkestad.


LÄS MER: Väder-Tone: "Jag saknar Sverige" 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.