Tone Bekkestad bor i Olso med sin sambo, nu letar paret efter ett semesterboende i Italien.Tone Bekkestad bor i Olso med sin sambo, nu letar paret efter ett semesterboende i Italien.
Tone Bekkestad bor i Olso med sin sambo, nu letar paret efter ett semesterboende i Italien.
Efter sina år i Sverige valde Tone Bekkestad att lämna landet för ett nytt liv i Norge. Foto: DR / STELLA PICTURES DREfter sina år i Sverige valde Tone Bekkestad att lämna landet för ett nytt liv i Norge. Foto: DR / STELLA PICTURES DR
Efter sina år i Sverige valde Tone Bekkestad att lämna landet för ett nytt liv i Norge. Foto: DR / STELLA PICTURES DR
Tone var en av våra allra mest populära väderpresentatörer, men hade också varit i blåsväder efter ett utvik i Slitz 2006. Foto: FOTO: JOHAN OLSSON/TV4 / TV4Tone var en av våra allra mest populära väderpresentatörer, men hade också varit i blåsväder efter ett utvik i Slitz 2006. Foto: FOTO: JOHAN OLSSON/TV4 / TV4
Tone var en av våra allra mest populära väderpresentatörer, men hade också varit i blåsväder efter ett utvik i Slitz 2006. Foto: FOTO: JOHAN OLSSON/TV4 / TV4
Foto: JOEL NILSSONFoto: JOEL NILSSON
 Foto: JOEL NILSSON

Väder-Tones nya liv – efter åren i TV4

Publicerad

Efter sina år i Sverige valde Tone Bekkestad att lämna landet för ett nytt liv i Norge.

I dag lever hon tillsammans med flygkaptenen Frithiof utanför Oslo, men paret har storslagna planer på att skaffa boende utomlands.

– Vi tittar på Italien för lite mer värme, säger Tone Bekkestad.

Det var efter några intensiva år som Tone Bekkestad, 47, valde att lämna Sverige för ett nytt liv i Norge. Hon var då sen länge en av våra allra mest populära väderpresentatörer, men hade också varit i blåsväder efter ett utvik i Slitz 2006 som ledde till att hon blev tillfälligt avstängd från TV4-rutan. Tittarna protesterade, och snart var Bekkestad tillbaka med sina väderpresentationer.

Men det var drömmen om nya utmaningar på jobbet som lockade henne tillbaka till Norge. Tone Bekkestad har i dag en framgångsrik karriär som föredragshållare, moderator och kursledare i videoteknik.

– Där känner jag att med mina år på TV4 och jobb framför publik, att jag har en hel del att komma med, säger hon.

 

LÄS MER: Så gick det sen för väderpresentatörerna 

 

Trots flytten till Norge, har det blivit så att Tone Bekkestad nästan uteslutande jobbar i Sverige.

– I och med att jag är ute så mycket så träffar jag mina tittare på ett annat sätt än jag gjorde i studion och det är himla kul, säger hon.

Drömmen om Italien

Tone Bekkestad är sambo med flygkaptenen Frithiof, som hon träffade via gemensamma vänner på ett femtioårskalas för drygt tre år sedan.

– Vi har en villa tillsammans som vi har byggt, det tar en kvart att köra till Oslo. Vi flyttade in för snart två år sedan. Vi har det väldigt bra, säger Bekkestad.

Nu drömmer meteorologen och hennes kärlek om att skaffa ett semesterboende i Italien. Men paret tänker inte slå till på första bästa lya - det ska kännas helt rätt.

– Vi tittar på Italien för lite mer värme och det beror på vad vi hittar som känns rätt. Vi har varit på en hel del visningar och tittat både på lägenheter och hus, vi får se var det landar, säger Tone Bekkestad.

 

LÄS MER: Väder-Tone: "Jag saknar Sverige" 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag