SVT:s direktsända nyhetsprogram stördes under tisdagen. Foto: SVTSVT:s direktsända nyhetsprogram stördes under tisdagen. Foto: SVT
SVT:s direktsända nyhetsprogram stördes under tisdagen. Foto: SVT
Det var meteorologen Nils Holmqvist som dök upp i bakgrunden. Foto: SVTDet var meteorologen Nils Holmqvist som dök upp i bakgrunden. Foto: SVT
Det var meteorologen Nils Holmqvist som dök upp i bakgrunden. Foto: SVT
Foto: SVTFoto: SVT
 Foto: SVT

Väder-Nils avslöjas i SVT – stora missen i sändning

Publicerad

SVT:s direktsända nyhetsprogram stördes under tisdagskvällen av en röd dinosaurie. 

Det var meteorologen Nils Holmqvist som klädde ut sig till skräcködla – innan han råkade vandra in i direktsändningen. 

"Såg faktiskt inte att det var mitt i sändning", skriver Nils Holmqvist i ett Facebookinlägg. 

Väder-Nils Holmqvist är känd för sina hyss i rutan. 

Han har tidigare läst vädret iklädd en tröja med blixtar på, och tog med sig en elgitarr till studion då han presenterade väderprognosen under Sweden rock festival. 

På tisdagskvällen var det meningen att Nils Holmqvist skulle prata väder i ett barnprogram iklädd en dinosauriedräkt. 

Men dinodräkten råkade synas i en helt annan sändning – SVT:s nyhetsprogram.

 

LÄS MER: Väder-Nils tillbaka i rutan efter kollapsen

 

Då SVT:s programledare läser upp kvällens nyheter skymtas den stora röda dinosaurien i bakgrunden. Foto: SVT

 

Nils Holmqvists snedsteg 

Då SVT:s programledare läser upp kvällens nyheter skymtas den stora röda dinosaurien i bakgrunden. 

"Jag skulle vara med i ett barnprogram, och köra en prognos i min dino-dräkt. Såg faktiskt inte att det var mitt i sändning", skriver Nils Holmqvist i ett Facebookinlägg. 

Till SVT Nyheter säger han:

– Önskar att jag alltid hade en dino-dräkt, men kanske riskerar den att bryta mot SVT:s klädpolicy? Och för de som undrar: prognosen jag skulle presentera var solig, utan risk för skurar och meteoriter.

 

LÄS MER: SVT-profilen tvingades avbryta sändningen – fick åka till akuten

 

Fick inte visa sina tatueringar 

Nils Holmqvist har tidigare riskerat att bryta mot SVT:s klädkod. 

Han har nämligen tatuerat båda underarmarna – något som han säger bara är tillåtet att visa på morgonen, men inte på kvällen. 

– Nej, precis. Det är det här med klädkoder och sånt. Det är bara på morgonen som jag får visa dem, och inte på kvällen, förklarade Nils Holmqvist i P4 Extra i höstas. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag