Lulu Carter har i förhör berättat om hur en man tog flera bilder under festen. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESSLulu Carter har i förhör berättat om hur en man tog flera bilder under festen. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Lulu Carter har i förhör berättat om hur en man tog flera bilder under festen. Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Martin Timells sommarfester har i förhör beskrivits som "ökända". Foto: AUGUST JERNERMartin Timells sommarfester har i förhör beskrivits som "ökända". Foto: AUGUST JERNER
Martin Timells sommarfester har i förhör beskrivits som "ökända". Foto: AUGUST JERNER

Utspelet: Pressades att radera bilder från festen

Publicerad

Bilder från Martin Timells fest ska ha raderats – efter påtryckningar från Meter och TV4. 

Det menar Lulu Carter som i polisförhör säger att en man "sprang runt och fotade hela tiden". 

Även kvinnan som anmält Martin Timell, som nekar till våldtäktsanklagelserna, säger i förhör att mannen tog flera bilder och att dessa sedermera "florerade" på produktionsbolaget Meter. 

Trots att fem gäster hävdar att mannen närvarade vid festen – nekar han till att ha varit där 2008. 

– Det där är ett rykte som har cirkulerat och det stämmer inte, säger mannen. 

Martin Timells sommarfester har i förhör beskrivits som "ökända". 

Flera gäster har vittnat om alkohol och Martin Timell har själv berättat att han i efterhand fick kännedom om att det ska ha förekommit droger på festen 2008. 

"Martin berättar att han senare har fått reda på att det eventuellt förekom både kokain, amfetamin, och ev hasch på festen", står det i förundersökningen. 

I förundersökningen framkommer att Lulu Carter berättat för polisen att det ska ha tagits flitigt med bilder. 

 

LÄS MER: Martin Timell polisanmäld för våldtäkt 

 

Lulu Carter berättar att mannen som hela tiden tog bilder ska ha irriterat andra deltagare.Foto: IBL

Anklagelsen: Tvingades radera bilder – efter påtryckningar

Hon berättar i förhör att en man på festen gjorde flera personer irriterade då "han sprang runt o fotade hela tiden". 

Mannen har, enligt förundersökningen, berättat att han inte har några bilder från festen. 

"Lulus förklaring till detta är att Meter och TV4 har försatt munkavel på XX och/eller att XX tvingats radera korten. Lulu är helt säker på att XX ljuger om han säger något annat", står det i förundersökningen. 

Kvinnan som anmälde Martin Timell säger i polisförhör att mannen tog "jättemycket bilder". 

– Jag vet inte om han har kvar dem, jag vet inte om han har kopierat upp dem, eller om han fick radera dem. Han tog kort hela kvällen, säger kvinnan i förhöret.

– Jag har sett bilder dagarna efter, för bilder florerade nämligen på Meter. 

Magnus Törnblom, presschef på TV4, vill inte kommentera bilderna. 

– Vi har sagt det vi har att säga och vi kommer inte ge några mer kommentarer. Nu måste den här saken få sin rättsliga prövning, säger han. 

Mannen i fråga har förhörts av polisen och hävdat att han inte befann sig på Martin Timells fest 2008. 

Ytterligare förhör hölls med mannen efter att fem gäster berättat för polisen att han i själva verket var på den aktuella festen. Mannens uppfattning är att han bara varit på en fest som ägde rum två år tidigare. 


LÄS MER: Martin Timells varning till kvinnan – efter festen

Badtunnan som förekommer i förhören.Foto: POLISEN

Mannen: "Det stämmer inte"

När Expressen når mannen vidhåller han att han inte befann sig på festen det året. 

– Det där är ett rykte som har cirkulerat och det stämmer inte. Jag har inga foton från festen och jag var inte ens på den festen. Jag var på en fest två år tidigare, säger han. 

Mannen berättar att han inte arbetade med "Äntligen hemma"-produktionen när festen – där Martin Timell misstänks ha våldtagit en kvinna – ägde rum. 

– Jag jobbade med detta 2006 och festen var 2008. Jag har inte ens någon faktura därifrån då jag inte jobbade med dem då. Det är jättemärkligt för mig, säger han och fortsätter:

– Jag har mitt minne och det enda som är svart på vitt är mina fakturor som jag har skickat och det var 2006. Det stämmer inte att någon har bett mig radera bilder. Det måste ha varit någon annan som har fått radera bilderna i så fall. 

Martin Timell åtalades på tisdagen misstänkt för våldtäkt. 

Expressen har sökt produktionsbolaget Meter. 


LÄS MER: Vittnesmålen som kan fälla Timell: ”Hållit fast henne”

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag