Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Utrikesministerns möte med Angelina Jolie

Ann Linde berättar på Instagram om sitt möte med Angelina Jolie.
Foto: DENIS BALIBOUSE / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Angelina Jolie är UNCHR-ambassadör.
Foto: JIM LO SCALZO/SHUTTERSTOCK / JIM LO SCALZO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Nyligen besökte Angelina Jolie flyktingläger i Jemen där det pågår en humanitär kris.
Foto: MARWAN TAHTAH HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Angelina Jolie har länge engagerat sig i globala flyktingfrågor.

Svenska utrikesministern berättar i ett inlägg på Instagram om sitt videomöte med Hollywoodstjärnan på söndagskvällen.

”Jag har i kväll haft ett konstruktivt samtal med UNHCR särskilda sändebud Angelina Jolie som nyligen kommit hem från sitt senaste besök i Jemen”, skriver Ann Linde i sitt inlägg.

Utrikesministern Ann Linde (S) berättar på Instagram om sitt möte med Hollywoodstjärnan tillika UNHCR:s ambassadör Angelina Jolie, 46, på söndagskvällen.

”Jag ser fram emot hennes deltagande på den internationella givarkonferensen för Jemen den 16 mars, där jag är värd. Den humanitära krisen i Jemen är förödande. Mer stöd behövs omgående”, avslutar hon inlägget.

Angelina Jolie har nyligen besökt flyktingläger i Jemen där en humanitär kris pågår. I ett inlägg på Instagram vädjade stjärnan om hjälp för att stötta Jemen såväl som Ukraina, skriver CBS.

– Samtidigt som vi ser det fruktansvärda ske i Ukraina, och kräver att konflikten ska upphöra omedelbart, är jag här i Jemen för att hjälpa människor som också är i ett desperat behov av hjälp. 

https://www.instagram.com/p/CbDhxu3sc9y/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.