Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utpekad skådespelare granskas av politiker

En folkkär skådespelare internutreds på Stadsteatern. Skådespelaren är inte anställd av Stadsteatern, men har kontrakt som täcker en kommande produktion. Foto: MAGNUS JÖNSSON

Ett fall med en folkkär skådespelare som internutreds på Stadsteatern kommer nu att granskas av politikerna i Stockholm. 

Samtidigt är skådespelaren aktuell med en ny uppsättning vid teatern.

– Utifrån vad jag vet känner jag mig trygg med att vi hanterar de här frågorna väl, säger Peter Kollarik, programchef på Stadsteatern.

Förra veckan meddelade Stockholms stadsteater att man avbryter samarbetet med en av landets stora stjärnor. Detta efter anklagelser om trakasserier under en längre tid.

På onsdagen fick teaterledningen ta emot ännu en anmälan mot en annan folkkär skådespelare. Även detta ärende gällde sexuella trakasserier. 

Skådespelaren har medverkat i en rad pjäser och haft filmroller respektive synts i populära tv-program. På torsdagen kom ytterligare två anmälningar – mot samma person, enligt Svenska Dagbladet.

– På grund av ledningens missar med att ta hand om anmälningar så har de kunnat återanställa män som har klagomål på sig, eftersom anmälningarna inte har synts någonstans, säger en källa till SvD.

Nu menar ledningsgruppen på Stadsteatern att man håller koll på de aktuella utredningarna.

– Alla anmälningar av den här typen behandlas med sekretess, säger Peter Kollarik, program- och produktionschef som sitter i ledningsgruppen.

 

LÄS MER: Här visar Victoria och Silvia sitt stöd till #metoo

 

Medverkat i filmer

Han fortsätter:

– Utifrån vad jag vet känner jag mig trygg med att vi hanterar de här frågorna väl.

Finns det risk att någon föreställning behöver stoppas?

– Det finns ingenting som tyder på det just nu, säger Peter Kollarik.

Kulturhuset i Stockholm.

Stadsteaterns styrelse följer ärendet

Den politiskt sammansatta styrelsen för teatern kommer att ha ett möte på tisdagen.

– Då kommer bland annat detta att tas upp, säger kommunikatören Susan Vo Bergqvist (M) som uppger att Moderaternas styrelseledamöter inte vill uttala sig förrän efter mötet.

Samtidigt är skådespelaren som står under internutredning aktuell med en ny pjäs. Han är inte anställd av Stadsteatern, men har kontrakt som i nuläget täcker den kommande produktionen. Enligt uppgifter till Expressen har ensemblen inte börjat repetera, men det är känt bland de medverkande att skådespelaren utreds. 

De personer som Expressen talat med säger att om det tas något beslut gällande skådepelaren finns det tid att göra om i ensemblen eller i uppsättningen i stort. Så ännu har ingen oro uppstått.

Expressen har sökt styrelseordföranden Roger Mogert (S) respektive skådespelaren som utreds.