Utmana dina vänner
i nya musikquizzet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
VÄLJ SJÄLV. Du kan välja mellan en slumpad spellista - eller din egen i Expressen och Spotifys nya musikapp.

I dag lanserar Expressen sitt nya samarbete med Spotify:

Ett snabbt och kul quiz där du tävlar mot dina vänner i musik- kunskap. Frågespelet är en app i Spotify och är busenkelt att använda.

- Expressen har alltid haft en stark musikprofil och varit trendsättare, säger Sofie Grant, PR-ansvarig på Spotify.

Nöje och musik har alltid varit en stor del av Expressen och i dag breddas nöjesprofilen ytterligare när Expressen lanserar sin app Introquiz i samarbete med musiktjänsten Spotify.

Dina egna spellistor

- Expressens nya app på Spotify är en variant av den klassiska Introquiz-tävlingen. Vi lanserar vårt quiz inne i Spotify för att nå fler musikintresserade på ett kul och interaktivt sätt, säger Patrik Pihl, marknadschef på Digitala Medier på Expressen.

I Introquiz tävlar du mot dina vänner i musikkunskap, vem känner först igen vilken låt det är som spelas? Du kan välja att spela med en slumpad låtlista eller en som är baserad på någon av dina egna spellistor i Spotify. Spelet leds av en spelledare och du kan använda din mobiltelefon när du ska svara.

Bra på nöje

- Expressen har alltid varit bra på nöjesbevakning och appen är en förlängning av det redaktionella arbetet. Våra läsare gillar att läsa om musik och lyssna på musik, nu får de också chansen att tävla i musik, säger Johan Othelius, affärsområdeschef på Digitala Medier på Expressen.

Som en bonus kan man också läsa Expressens 16 senaste musikrecensioner i appen.

- Expressen har alltid haft en stark musikprofil och varit trendsättare vad gäller musikrekommendationer. Nu kan alla läsa och lyssna direkt på Spotify, och vi hoppas att det leder till att svenska musikfans upptäcker mer musik, säger Sofie Grant, som är PR-ansvarig på Spotify.


Här hittar du musikquizzet.

Så här funkar appen

För att använda Introquiz behövs bara en dator med internetuppkoppling och ett Spotify-konto.

Quizzet ligger som en app inne i Spotify och du hittar det om du söker efter Introquiz under fliken Appfinder i Spotify.

Efter det skapar du ett konto: ange din mejladress och ett lösenord - sedan är det bara att börja spela!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.