Beatles är en av musikhistoriens mest framgångsrika artister, men det har ofta tagit tid att få ut gruppens musik digitalt. Deras album gavs visserligen ut på cd för första gången redan 1987, men det dröjde 22 år innan de remastrades. Foto: Mike MitchellBeatles är en av musikhistoriens mest framgångsrika artister, men det har ofta tagit tid att få ut gruppens musik digitalt. Deras album gavs visserligen ut på cd för första gången redan 1987, men det dröjde 22 år innan de remastrades. Foto: Mike Mitchell
Beatles är en av musikhistoriens mest framgångsrika artister, men det har ofta tagit tid att få ut gruppens musik digitalt. Deras album gavs visserligen ut på cd för första gången redan 1987, men det dröjde 22 år innan de remastrades. Foto: Mike Mitchell
Foto: Itv/Rex ShutterstockFoto: Itv/Rex Shutterstock
 Foto: Itv/Rex Shutterstock

Uppgifter: The Beatles finns snart på Spotify

Publicerad

The Beatles finns snart på Spotify.

Enligt Billboard kan bandets låtar finnas tillgängliga redan på julafton.

The Beatles låtskatt har hittills inte funnits tillgänglig på några strömningssajter – men snart kan det bli ändring på det.

Källor till Billboard uppger att gruppens album är på väg ut på "de flesta, om inte samtliga" strömningssajter. Enligt uppgifter ska premiären ske redan på julafton.

En representant från Spotify har dock inte velat kommentera uppgifterna. Även andra stora strömningstjänster som Apple och Tidal läcker locket på.

Enligt Billboards källor inleddes förhandlingarna redan 2014, men rann då ut i sanden. I januari i år återupptogs de, och alla papper ska ha skrivits på i september.

Beatles är en av musikhistoriens mest framgångsrika artister, men det har ofta tagit tid att få ut gruppens musik digitalt. Deras album gavs visserligen ut på cd för första gången redan 1987, men det dröjde 22 år innan de remastrades. Det dröjde sex år innan gruppens musik dök upp på Itunes, men när det väl skedde 2010 såldes två miljoner Beatles-låtar på en vecka.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag