Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: The Beatles finns snart på Spotify

Beatles är en av musikhistoriens mest framgångsrika artister, men det har ofta tagit tid att få ut gruppens musik digitalt. Deras album gavs visserligen ut på cd för första gången redan 1987, men det dröjde 22 år innan de remastrades.
Foto: Mike Mitchell
Foto: Itv/Rex Shutterstock

The Beatles finns snart på Spotify.

Enligt Billboard kan bandets låtar finnas tillgängliga redan på julafton.

The Beatles låtskatt har hittills inte funnits tillgänglig på några strömningssajter – men snart kan det bli ändring på det.

Källor till Billboard uppger att gruppens album är på väg ut på "de flesta, om inte samtliga" strömningssajter. Enligt uppgifter ska premiären ske redan på julafton.

En representant från Spotify har dock inte velat kommentera uppgifterna. Även andra stora strömningstjänster som Apple och Tidal läcker locket på.

Enligt Billboards källor inleddes förhandlingarna redan 2014, men rann då ut i sanden. I januari i år återupptogs de, och alla papper ska ha skrivits på i september.

Beatles är en av musikhistoriens mest framgångsrika artister, men det har ofta tagit tid att få ut gruppens musik digitalt. Deras album gavs visserligen ut på cd för första gången redan 1987, men det dröjde 22 år innan de remastrades. Det dröjde sex år innan gruppens musik dök upp på Itunes, men när det väl skedde 2010 såldes två miljoner Beatles-låtar på en vecka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.