Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Så ändras Melodifestivalen 2021

Uppgifter: Så ändras Melodifestivalen 2021
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Det är sedan tidigare klart att Melodifestivalen blir av 2021.

Men på grund av coronapandemin ställs den traditionella Sverigeturnén in. I stället kommer alla program att sändas från Stockholm.

Finalen av årets Melodifestival hölls som vanligt med publik i ett fullsatt Friends arena. Det kom även till att bli det sista stora evenemanget med publik innan de strikta coronarestriktionerna sattes in.

Pandemin satte även stopp för Eurovision Song Contest som ställdes in helt och hållet. Samtliga bidrag som skulle ha tävlat, däribland The Mamas som vann Melodifestivalen, får inte tävla nästa år.

Förbudet mot folksamlingar på mer än 50 personer vid evenemang har gjort att många har undrar om det kommer bli en Melodifestival 2021. I augusti meddelade dock SVT att Melodifestivalen blir av nästa år – trots coronapandemin.

SVT:s vd Hanna Stjärne i ”Morgonstudion” om beslutet och menade att det kommer att behövas ett ”Mello” extra mycket nästa år.

– Det kommer att bli en Melodifestival och vi kommer att göra den på ett ansvarsfullt sätt.

Ingen Sverigeturné

Men den traditionella turnén kommer inte bli av i år. Samtliga program kommer att sändas från Stockholm, i stället för olika städer varje program. Exakt varifrån är ännu oklart. Om det kommer att finnas publik på plats eller inte är ännu inte känt.

I ett sms till Expressen skriver Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen:

”Vi har inga kommentarer att ge i dagsläget. Vi återkommer så snart vi har något att berätta.”.

I en tidigare version av av den här artikeln stod det att David Sundin väntas leda Melodifestivalen även nästa år, enligt uppgifter till Aftonbladet. David Sundin dementerar detta på sin Instagram.

Då släpper Billie Eilish dokumentären om henne

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.