Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Rappare försökte ta polisens vapen – sköts med elpistol

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Rapparen greps på ett hotell på Kungsholmen i Stockholm.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

En av Sveriges mest framgångsrika rappare greps i helgen på ett hotell i Stockholm.

Vid gripandet ska artisten ha försökt ta en polismans tjänstevapen, enligt uppgifter.

Han blev då skjuten med elpistol.

Det var tidigt på lördagsmorgonen som polisen kallades till ett hotell på Kungsholmen i Stockholm efter larm om att en berusad man betett sig hotfullt och aggressivt mot personalen.

Enligt uppgifter är mannen i fråga är en av Sveriges mest framgångsrika rappare, med flera hits som sammantaget har tiotals miljoner lyssningar på Spotify och Youtube. 

När polisen anlände till hotellet följde ett tumultartat gripande. Flera poliser ska ha brottat ner artisten till marken och enligt uppgifter ska mannen ha försökt greppa tag i en polismans tjänstevapen.

Uppgifter: Sköts med elpistol

Under händelsen ska rapparen enligt uppgifter ha blivit skjuten med elpistol.

Han greps misstänkt för våldsamt motstånd, olaga hot och försök till grov stöld. Artisten har försatts på fri fot men misstankarna mot honom kvarstår.

Rapparen har tidigare dömts för misshandel, narkotikabrott, olovlig körning, rattfylleri samt, vid flera tillfällen, ringa narkotikabrott.

Polisens presstalesperson Helena Boström Thomas säger att man är i ett tidigt skede av utredningen.

– Personen anhölls men släpptes sedan kort därefter. Misstankarna kvarstår. Det handlar om olaga hot mot hotellpersonal. I samband med att polisen kom till platsen misstänks han även för våldsamt motstånd.

Misstänks han för att ha försökt ta ett polisvapen?

– Det vill utredarna inte gå in på. Det ska höras fler personer bland annat. Det har precis kommit dit det är nu så att säga, säger Helena Boström Thomas.

Detta fall är det andra på kort tid där en populär rappare står som misstänkt. Förra veckan häktades en annan av landets mest framgångsrika artister misstänkt för att ha rånat en kiosk i Akalla.

Expressen söker rapparens agent.

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.