Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Michael Jacksons dotter: ”Fuck you, era lögnare”

Foto: TPI/MEGA / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARLO ALLEGRI / AP TT NYHETSBYRÅN

Paris Jackson tillbakavisar uppgifterna om självmordsförsök, som rapporterats av TMZ under lördagskvällen.

På Twitter svarar Michael Jacksons dotter på artikeln:

”Fuck you, era lögnare”.

Den amerikanska sajten TMZ uppger under kvällen att Paris Jackson, 20, förts till sjukhus efter att ha gjort ett självmordsförsök på lördagen. Nyheten fick snabbt spridning världen över.

Men Paris Jackson tillbakavisar uppgifterna på Twitter och skriver: ”Fuck you, era lögnare”.

https://twitter.com/ParisJackson/status/1107009409136246784

TMZ uppger vidare att polis och räddningstjänst ryckte ut till Paris Jacksons hem kl 07:30 på lördagsmorgonen, och att hon därefter fördes till sjukhus. Sajten uppger att hennes tillstånd är stabilt.

 

 

Michael Jackson anklagas för sexbrott

Paris Jackson är dotter till popikonen Michael Jackson, som gick bort 2009 vid 50 års ålder.

I början av året släpptes den mycket uppmärksammande dokumentären ”Leaving Neverland” på HBO.

”Leaving Neverland” har väckt starka reaktioner världen över. I dokumentären träder James Safechuck, 40, och Wade Robson, 36, fram och anklagar Michael Jackson för att ha förgripit sig på dem som barn. Anklagelserna i sig är inte nya. Michael Jackson har länge omgivits av rykten om pedofili, men aldrig dömts i frågan.

Jacksons familj tillbakavisar anklagelserna 

Michael Jacksons familj nekar till anklagelserna, och stämmer HBO på 100 miljoner dollar, motsvarande över 900 miljoner kronor, för att kanalen visat dokumentären.

”Filmen tar fram obekräftade anklagelser som ska ha hänt för 20 år sedan och behandlar dem som fakta. Dessa påståenden är själva grunden i rättsprocesser som är skapade av två erkända lögnare” har familjen tidigare uttalat sig.

Nyligen medverkade Michael Jacksons syskon Tito, 65, Marlon, 62, och Jackie, 67, samt brorsonen Taj, 44, i en intervju med CBS-profilen Gayle King. Där står de fast vid att dokumentärens påståenden är falska.

– Jag känner min bror, jag vet vad han stod för. Vad han brann för. Att sammanföra världen. Göra barn glada. Det var den typ av människa han var, säger Jackie Jackson i intervjun.

I dokumentären visas kärleksbrev Michael Jackson ska skrivit till de drabbade männen. Trots att brorsonen Taj Jackson själv inte sett ”Leaving Neverland” kommenterar han kärleksbreven i CBS-intervjun.

– Min farbror skrev sådana brev hela tiden till folk han brydde sig om och det är inget oanständigt med det, säger Taj Jackson i intervjun och tillägger: 

– Han gjorde det till och med till fans.

Paris Jackson försvarar sin pappa

Paris Jackson har ännu inte lämnat ett offentligt uttalande. Men i sociala medier har hon däremot varit desto mer aktiv – och indirekt försvarat sin pappa.

”Ta inte livet så seriöst, livet tar redan sig själv tillräckligt seriöst som det är”, skrev hon på Twitter förra veckan.

I torsdags bröt Paris Jackson första gången tystnaden kring dokumentären på Twitter, och skrev att det ”inte är hennes roll” att försvara sin pappa.

”Det finns inget jag kan säga som inte redan har sagts när det gäller försvaret. Taj gör ett perfekt jobb, och jag stöttar honom. Men det är inte min roll. Jag försöker bara få alla att lugna ner sig, vara mogna och se den större bilden”, skrev hon.

https://twitter.com/ParisJackson/status/1106150598234132483?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1106150598234132483&ref_url=https%3A%2F%2Fnews%2Ftrending-now%2Fparis-jackson-says-its-not-her-role-to-defend-father-michael-jackson-from-sex-abuse-allegations%2F931257773

TMZ har tidigare varit ledande med stora nyhetshändelser, bland dem Michael Jacksons död och gripandet av Mel Gibson.

 

 

Mår du dåligt eller är du orolig för någon du känner?

Ta alltid självmordstankar eller planer på allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

 

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro och ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk. Visa empati och döm aldrig. Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

 

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång. Ring 112 eller åk till en akutmottagning. Om möjligt – lämna inte personen ensam.

 

Självmord är ofta impulshandlingar.

 

Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

 

Bris: 116 111, bris.se.

 

Vuxentelefon: 077-150 50 50.

 

Hjälplinjen: 0771-22 00 60.

 

Jourhavande präst: Nås via 112. Du kan också nå jourhavande präst om du befinner dig i utlandet. Telefonnumret är då +46-10 490 45 91.

 

Självmordslinjen: 90 101, chatt.mind.se.

 

Föräldratelefon: 020-85 20 00.

 

Jourhavande medmänniska: 08-702 16 80.

 

Spes (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu. Telefonjouren: 08-34 58 73.

 

Källor: mind.se och www.spesistockholm.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.